Светената вода става лечебна, и в това са се убедили

...
Светената вода става лечебна, и в това са се убедили
Коментари Харесай

Могъщата Молитва На Арменските Монаси Превръща Водата В Лековита! Изречете Тези Думи Вечер И Пийте Концентрирано Здрав!

Светената вода става лечебна, и в това са се убедили хиляди вярващи в Русия, България и останалия православен свят. Казват, че по този метод лекували монасите в един античен арменски манастир – Севанаванк. Монасите в този манастир, който и през днешния ден се посещава от вярващите, били напълно отдадени на Бога.

Дълго време Севанаванк бил затворен за външни лица. През 1830-та година френският откривател Жан-Мари Шопен посещава светата обител. Той бил безпределно сюрпризиран от строгата дисциплинираност и в това време приветливия външен тип на монасите, които прекарвали дните си в ограничения от всемирски наслади. Онова, което изненадали французина бил обстоятелството, че възрастните монаси изглеждали младолики и изпълнени с живот и мощ, макар преклонната възраст. Доброто си здраве и неналичието на заболявания монасите дължали точно на този заветен за тях способ. И също така, те се хранили единствено с това, което отглеждали в градината, избягвали месото, алкохола и светските наслади.

И по този начин, ден след ден, година след година, десетилетие след десетилетие, лечебната мощ на светената вода почнала да дава излекуване на християните из цялата съветска земя. По време на Руско-турската освободителна война със светена вода почнали да лекуват и по нашите земи, както и в Сърбия.

Днес времената са други. Това е и една от аргументите този целителен способ да не е толкоз прочут. Но към момента има хора в Русия, които го практикуват. Нищо не пречи да опитате и вие.

За задачата би трябвало да вземете светена вода от черква, в която ходите, обичан манастир или параклис, в който усещате вярата си и сте сигурни в нея, написа обстоятелства. Не бива да взимате светена вода от най-близката черква, или от такава, в която ходите единствено по обвързване, на сватби, кръщенета или на Великден.

Вечерта, когато светената вода е във вашия дом, произнесете над нея молитвата на арменските монаси:

Господи Всемогъщи, доктор на душите и изцелител на телата, елементарни ни всяко провинение, което сме създали несъзнателно или наложително. Вашият прислужник (име) смирено моли за амнистия, прояснение и излекуване. Излекувай го от заболяването, Господи, и го избави от неговата уязвимост. Дай на духа мощ, на очите – светлина, почисти тялото от всяка язва и дано в мир сърцето да върви по пътя на Твоята свята религия. Спаси ни Господи от всички забележими и невидими врагове, и блажен да е твоя животворящ Дух, в този момент и постоянно, и во веки веков. Амин.

Болният може самичък да произнесе молитвата, а може и някой различен да я каже вместо него, в случай че става въпрос за дете, или човек с тресчица. След това се пие част от водата, а с останалото количество се изплаква лицето и ръцете.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР