Светът все още е в разгара на пандемията от коронавирус,

...
Светът все още е в разгара на пандемията от коронавирус,
Коментари Харесай

СЗО предупреждава, че първата вълна на пандемията не е приключила

Светът към момента е в разгара на пандемията от ковид, предизвести върховен здравен специалист, попарвайки очакванията за бързо възобновяване на световната стопанска система и възобновяване на интернационалните пътувания, съобщи Асошиейтед прес.

" В момента не сме във втората вълна. Тъкмо сме по средата на първата вълна в международен мащаб ", сподели изпълнителният шеф на Световната здравна организация (СЗО) доктор Майк Райън.

" Все още сме значително в стадий, при който заболяването в действителност е във напредък ", съобщи той пред кореспонденти, акцентирайки Южна Америка, Южна Азия и други райони, където болестта продължава да се разраства.

Бразилия и Индия се борят с нарастване на случаите на ковид. Индия за седми следващ ден регистрира рекордно повишаване на новозаразените за един ден - тя заяви за 6535 нови случая през днешния ден, с което общият брой на инфектираните доближи 145 380, а смъртните случаи станаха 4167.

СЗО попари очакванията на бразилския президент Жаир Болсонаро и други за бързо отваряне на стопанската система, предупреждавайки, че управляващите би трябвало първо да създадат задоволително проби, с цел да овладеят разпространяването на пандемията. Бразилия има 375 000 случая на ковид и е на второ място в света след Съединени американски щати, които са с 1,6 милион случая. Южноамериканската страна е записала 23 000 смъртни случая, само че мнозина се тревожат, че същинският брой на жертвите е много по-голям.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР