Светът целеустремено става многополюсен и западните лидери трябва да са

...
Светът целеустремено става многополюсен и западните лидери трябва да са
Коментари Харесай

В Русия: Западът е добре да осъзнае, че Русия не е враг и е по-добре да сме приятели


Светът целенасочено става многополюсен и западните водачи би трябвало да са наясно, че Русия не е техен зложелател , разяснява заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Русия Михаил Попов, оповестява ТАСС.

" Светът решително и устойчиво става многополюсен. Западните водачи би трябвало ясно да осъзнаят, че Русия не е техен зложелател. По-добре е да бъдете другари и да търгувате с Русия , само че това би трябвало да бъде почтено, заслужено и с взаимно почитание ", сподели той.

Според Попов " макар напрегнатата военно-политическа конюнктура желая да имам вяра и да се надявам, че разсъдъкът и здравият разсъдък ще надделеят над световните упоритости и свръхсамоувереността на нашите западни съперници ".

Вашингтон сътвори инфраструктура, която му разрешава бързо да усилва групите войски в други страни , в това число покрай съветската граница.
 Русия изпрати самолети с хиперзвукови ракети в Сирия и почва огромни учения в морета и океани
Русия изпрати самолети с хиперзвукови ракети в Сирия и почва огромни учения в морета и океани

140 кораба, над 60 самолета, 1000 единици военна техника във водите на Средиземно, Северно, Охотско море, в североизточната част на Атлантическия океан и в Тихия океан

Той означи, че Пентагонът е разположил и непрестанно усъвършенства системата за предно разрастване на американските войски, която е най-голямата в света по обсег, състав на участващите сили и средства, както и по разноските за поддържането й.

" За да се обезпечи бързо струпване на групи войски на територията на съюзни непознати страни , в това число наоколо до съветската граница , са основани ресурси от материално-техническо съоръжение и нужната инфраструктура за приемане на формирования и елементи за подкрепления ", сподели Попов.

Сега въоръжените сили на Съединени американски щати разполагат с до 900 военни обекта на територия на 58 непознати страни . " Най-важните от тях са обектите на военноморските бази, авиобазите и летища за непрекъснато базиране на Военновъздушни сили и Военноморски сили, както и пунктовете за разрастване на сухопътните войски и морската пехота. Разходите за поддръжката им е към 25 милиарда $ годишно. "

Поддържането на концепцията за неизбежността на войната с огромни страни , на първо място с Русия, оказва помощ на Съединени американски щати да оправдаят нуждата от голям боен бюджет , сподели Попов. " Оправдаването на големия боен бюджет на Съединени американски щати от година на година включва поддържане на неизбежна война с други огромни сили, на първо място с Русия, което редовно се трансформира в провокативни дейности ".
 Китай отново раздразни Тайван с провокация във въздуха
Китай отново раздразни Тайван с провокация във въздуха

Малък граждански аероплан e прелетял край следен от Тайван остров до китайския бряг

Попов подчертава върху обстоятелството, че разполагайки с грамаден боен бюджет, управлението на Съединени американски щати счита за допустимо да обезпечи военното си наличие във всички райони на света , където Вашингтон може да има стопански интерес.

Според него там се основават " горещи точки на политическо и военно напрежение , което разрешава на Съединени американски щати да поддържат нужното равнище на контролируемост в районите под собствен надзор. Освен това, това ви разрешава да демонстрирате и развеете знамето си пред други международни играчи, които биха могли да претендират за някои стопански преференции от тези територии ".

Съединените щати си слагат за съществена цел на военната политика в Азиатско-тихоокеанския район да основат закани за Китай, Русия и Северна Корея .

Попов означи, че за задачата от 2020 година се извършва програмата " Спиране на експанзията в Тихоокеанската зона ", за която се отделят към 5-7 милиарда $ годишно.
 Украйна, Иран, Тайван: Перфектната стихия на Байдън?
Украйна, Иран, Тайван: Перфектната стихия на Байдън?

Ааарец: Както се споделя, в никакъв случай не пропилявайте една добра рецесия, тъй като тя съдържа евентуално позитивни резултати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР