Светът трябва да се стреми към смяна на режима в

...
Светът трябва да се стреми към смяна на режима в
Коментари Харесай

Лех Валенса: Да организираме бунт в Москва, руснаците трябва да останат 50 млн.

Светът би трябвало да се стреми към промяна на режима в Москва, а популацията на Русия не трябва да надвишава 50 милиона души. Това съобщи някогашният лидер на профсъюза „ Солидарност “, експрезидент на Полша и притежател на Нобеловата премия за мир Лех Валенса в изявление за френската телевизия LCI.

„ Там живеят 60 народа, които са били погълнати по същия метод, както през днешния ден гълтам украинците. Ние би трябвало да помогнем на тези нации да въстанат. Трябва или да се смени съветската политическа система, или да се понижи популацията на Русия до 50 милиона “, съобщи Валенса.

„ Дори Украйна да завоюва тази война, след 5 години ще се случи същото, след 10 ще се появи идващият Путин “, добави той.

Според някогашния полски президент би трябвало да се „ форсира промяната на политическия строй в страната и да се провеждат въстания на народите “. В противоположен случай Русия ще си остане имперска, счита тогавашният отстъпник и профсъюзен лидер.

„ Русия трябваше да бъде унищожена, само че Горбачов беше прекомерно интелигентен. Ние си казвахме: имаше Сталин, Брежнев, само че Горбачов е благ. И ги оставихме на мира “, съжалява Валенса.

Бившият полски президент се съгласи, че Западът има интерес от това да уголемява сферите си на въздействие: „ Трябва да е ясно, че Западът уголемява своето въздействие посредством НАТО и Евросъюза по пътя на разширение, само че с демократични способи. Русия прави това с потреблението на принуждение “.

Думите му провокираха бурна реакция в Москва, а говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова съпостави Нобеловия лауреат с убиеца Чикатило*.

„ Лауреатът на Нобелова премия за мир, някогашният президент на Полша Лех Валенса прикани да се понижи Русия до 50 милиона души. Той смята, че за реализиране на сигурност в света Русия би трябвало да бъде „ разчленена “. Разсъждения в жанр на фанатика, на украинския националист Чикатило, който сред физическото редуциране на популацията и изяждането на разчлененото мечтаеше да „ живее като в Полша “, разяснява в Телеграм канала си Захарова.

Самият Валенса досега към момента не е реагирал на думите й, само че демократично пусна във фейсбук статус с нейното изказване и остави почитателите му да я разясняват.

* Андрей Романович Чикатило е руски сериен палач, роден в Украинска руска социалистическа република, прочут като „ Канибала от Ростов “. Той е роден на 16 октомври 1936 година и разстрелян на 14 февруари 1994 година Чикатило е упрекнат за убийството и изнасилването на 53 души, най-вече деца, в Руската СФСР за интервала от 1978 до 1990 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР