Светът трябва да състави коалиция срещу Путин, която да принуди

...
Светът трябва да състави коалиция срещу Путин, която да принуди
Коментари Харесай

Зеленски в емоционално обръщение на руски: Няма да ни сломите!

Светът би трябвало да сформира коалиция против Путин, която да принуди Русия да съблюдава мира, съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, представен от Франс прес.

Володимир Зеленски се обърна в прочувствено послание на съветски език към руснаците " не като президент, а като жител на Украйна ". В него той разяснява, че обликът на Украйна, който се гради в съветските медии, е напълно друг от действителността.

Володимир Зеленски разяснява, че е изискал диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, а отговорът е бил " тишина ". " Такава тишина трябваше да има в Донбас ", уточни той и уточни, че интервенцията, подредена от Москва, може да стане причина за огромна война в Европа с претекста, че би трябвало да бъде освободен украинският народ.

" Но украинският народ е свободен, той самичък гради своето бъдеще. Гради, а не унищожава ", безапелационен беше Зеленски. " Искаме сами да градим своята история - спокойно и умерено ", добави той.

" Това е нашата страна, нашата история, за какво желаете да воювате и с кого? ", обърна се той към руснаците и уточни, че доста от тях са били в Украйна, учили там или имат родственици в страната. " Народът на Украйна желаят мир. Властите желаят мир ", безапелационен беше още Зеленски, само че предизвести, че в случай че има военна интервенция и бъдат застрашени жителите и децата, " ще се защитим "

" Не да нападнем, а да се защитим ", сподели още Зеленски и добави, че най-големите губещи от тази война ще бъдат хората.

" Казват ви, че сме нацисти, само че може ли народ, който е дал повече от 8 млн. жертви в битка против нацизма, да бъде наименуван по този начин ", сподели още украинският президент във връзка обвинявания, отправяни от Владимир Путин. Той отхвърли изрично, че се готви да атакува украински градове и райони, в които е бил стотици път, чествал е с другари, в които живеят родители на негови другари.

По-рано Владимир Путин се обърна към украинските жители с думите, че са се клели във честност на Украйна, само че не и на незаконното държавно управление, което я ограбва. Той прикани военните да " сложат оръжие и да се приберат вкъщи ".

Володомир Зеленски означи в своята прочувствена тирада, че неговият дядо е бил част от пехотната войска на Съюз на съветските социалистически републики във Втората международна война. " Той умря като полковник в самостоятелна Украйна ", добави още той.

Неговата страна сега е цел на водена от Русия военна интервенция.

" В момента ние построяваме антипутинова коалиция ", съобщи Зеленски след телефонни диалози с водачите на Съединени американски щати, Обединеното кралство и Германия.

" Светът би трябвало да принуди Русия да съблюдава мира ", добави той, цитира Българска телеграфна агенция.

Очаквайте подробности
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР