Светът трябва да прави повече бебета - и да продължи

...
Светът трябва да прави повече бебета - и да продължи
Коментари Харесай

Мъск: Планетата се нуждае от повече петрол и бебета

Светът би трябвало да " прави повече бебета " - и да продължи да копае за нефт, съобщи милиардерът и софтуерен бизнесмен Елон Мъск

Най-богатият човек на планетата, който нееднократно е предупреждавал, че ниската раждаемост съставлява " заплаха " за цивилизацията, съобщи преди енергийната конференция в Норвегия, че светът е изправен пред " рецесия на бебетата ".

Запитан за най-големите провокации, пред които е изправен светът, Мъск уточни прехода към възобновими енергийни източници, само че също по този начин съобщи, че раждаемостта е " едно от обичаните ми... неща, за които би трябвало да се безпокоя ".

" Не желаеме популацията да спадне толкоз ниско, че най-после просто да измрем ", сподели Мъск, създател на американския производител на електрически коли Tesla и SpaceX, пред кореспонденти в Ставангер, Югозападна Норвегия.

" Поне да създадем задоволително бебета, с цел да поддържаме популацията ", добави той.

Много западни общества и гъстонаселени страни като Китай са изправени пред намаляваща раждаемост и застаряване на обществата.

" Казват, че цивилизацията може да почине с гръм и тропот или с циврене ", добави Мъск. " Ако нямаме задоволително деца, тогава ще умрем с циврене в памперси за възрастни. И това ще бъде депресиращо. "

Той също по този начин съобщи, че планетата към момента се нуждае от нови източници на изкопаеми горива.

" Мисля, че реалистично видяно, в кратковременен проект би трябвало да използваме петрол и газ, тъй като в противоположен случай цивилизацията ще рухне ", сподели той и добави, че " някои спомагателни изследвания са оправдани сега ".

По-нататък той се застъпи за поддържането на нуклеарните електроцентрали, определяйки себе си като " про-ядрен ".

Няколко европейски страни бяха решили последователно да се откажат от нуклеарната сила, само че след нахлуването на Москва в Украйна през февруари и последвалия блян на Европа да се откаже от съветския петрол и газ, дебатът за нуклеарната сила се разпали още веднъж.

" Знам, че това може да е непопулярно мнение в някои среди, само че мисля, че в случай че имате добре проектирана атомна електроцентрала, не би трябвало да я спирате ", сподели Мъск.

Бизнесменът, който се е развеждал три пъти, е татко на 10 деца, едно от които е умряло на 10-седмична възраст.

По-рано тази година едно от децата му, което неотдавна навърши 18 години, подаде молба в калифорнийски съд да промени името и половата си еднаквост на жена.

В правосъдните документи се показва, че като една от аргументите за смяната на името тя не желае " да бъде обвързвана с биологичния си татко, по какъвто и да е метод, тип или форма ".

Мъск има и две деца от музикантката Граймс, момиче, което нарекоха Екса Дарк Сидерел Мъск - въпреки че родителите обявиха, че ще я назовават най-вече Y - и момче, родено през май 2020 година, наречено " X Æ A-12 ", или по-просто X.

През есента на предходната година Мъск разгласи, че е " полуразделен " с певицата.

Наскоро американската преса разкри, че през ноември той е имал и близнаци от изпълнителен шеф на Neuralink, производителя на мозъчни импланти на Мъск, няколко седмици преди раждането на Екса Дарк Сидерел. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР