Светът току-що преживя най-топлия март в историята, слагайки край на

...
Светът току-що преживя най-топлия март в историята, слагайки край на
Коментари Харесай

Март бележи още един рекорд в глобалните горещини

Светът преди малко претърпя най-топлия март в историята, поставяйки завършек на 10-месечна поредност, в която всеки месец слага нов температурен връх, заяви службата за мониторинг на изменението на климата на Европейския съюз във вторник.

Всеки от последните 10 месеца е класиран като най-горещият в света в съпоставяне със съответния месец през предходните години, оповестиха в месечен бюлетин от Службата за изменение на климата C3S (Copernicus) на Европейски Съюз.

12-те месеца, завършващи с март, също се класират като най-горещия, регистриран в миналото 12-месечен интервал на планетата, сподели C3S.

От април 2023 година до март 2024 година междинната световна температура е била с 1,58 градуса по Целзий над междинната в прединдустриалния интервал 1850-1900 година

„ Това е дълготрайната наклонност с изключителни записи, която ни тормози доста “, сподели заместник-директорът на C3S Саманта Бърджис.

„ Виждайки записи като този – месец след месец – в действителност ни демонстрират, че климатът ни се трансформира, трансформира се бър...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР