Светът скърби за смъртта на легендарната Тина Търнър, която почина

...
Светът скърби за смъртта на легендарната Тина Търнър, която почина
Коментари Харесай

Светът скърби за Тина Търнър, звезди почетоха Кралицата на рокендрола ВИДЕО+СНИМКИ

Светът скърби за гибелта на именитата Тина Търнър, която умря на 83 години, след дълго боледуване.Търнър носи прозвището " Кралица на рокендрола " поради неизчерпаемата си сила на сцената и неподражаемия си глас.

Почитта си към музикалната легенда показват световноизвестни персони като Даяна Рос и Марая Кери, която назова Търнър „ ентусиазъм за дамите на всички места “.

 Мик Джагър също разгласява покъртителен пост в обществените мрежи. „ Толкова съм печален от гибелта на моята прелестна другарка Тина Търнър. Тя беше в действителност извънредно надарена изпълнителка и певица. Тя беше вдъхновяваща, топла, занимателна и великодушна. Тя ми оказа помощ доста, когато бях млад и в никакъв случай няма да я не помни ”, написа той в Twitter.

Сър Елтън Джон я дефинира като „ недосегаема “.

Американският президент Джо Байдън написа, че Тина Търнър е неповторим за цяло потомство гений, който е трансформирал музиката на Америка.

" Просто най-хубавата. Музикалната легенда Тина Търнър блестеше на сцената и в сърцата на милиони като Кралицата на рокендрола. Наследството ѝ ще живее постоянно измежду звездите ". Това написаха от НАСА в Тwitter след новината за кончината на певицата. 

Тя оставя след себе си безконечни шлагери като Proud Mary и The Best, с които са израснали милиони почитатели от няколко генерации по целия свят.



Родена е като Анна Мей Бълок (Anna Mae Bullock) на 26 ноември 1939 година в Нътбуш, Тенеси, Съединени американски щати. Кариерата ѝ продължава повече от половин век и тя получава необятно самопризнание и голям брой награди. Родена и израснала в американския Юг, тя е и швейцарски жител, точно в дома си в Кюснахт покрай Цюрих, Швейцария, Търнър умря.

Започва кариерата си като музикант в средата на 50-те години, когато е посочена за певица на Кингс ъф Ритъм на Айк Търнър. За първи път записва през 1958 година под името Литъл Ан. Представена е на публиката като Тина Търнър през 1960 година като член на Айк Енд Тина Търнър Ревю. Успехът идва с поредност от огромни шлагери, отнесени към дуото, в това число A Fool in Love, River Deep – Mountain High (1966), Proud Mary (1971) и Nutbush City Limits. В автобиографията си „ Аз, Тина “, тя разкрива няколко случая, в които е понесла съществено домашно принуждение от Айк преди да се разделят през 1976 и, надлежно, разведат през 1978 година Израства като баптистка, само че сменя вярата си с будизма през 1974, цитирайки религията и религиозното песнопение Нам Миохо Ренге Кио като фактора, който я стабилизира през сложните времена.



След развода с Айк Търнър тя още веднъж построява кариерата си посредством осъществявания, въпреки че изначало има компликации при оставянето на отпечатък върху музикалните ранглисти като солов създател. В началото на 80-те, тя се завръща на музикалния хоризонт с нова поредност от шлагери, започвайки със сингъла от 1983 Let`s Stay Together, последван от изданието на петия ѝ солов албум Private Dancer, носещ триумфи по целия свят. What`s Love Got to Do With It, най-успешният сингъл от албума, по-късно е употребен като заглавие за биографичен филм, приспособен по нейната автобиография. Освен като музикален създател, Търнър се радва на триумф в киното, включващо роля в рок мюзикъла от 1975 година Томи и основната роля в блокбъстъра Лудия Макс 3 с Мел Гибсън, както и къса поява в Последният екшън воин от 1993 година



Едно от най-популярните имена в шоубизнеса, тя е наричана още Кралицата на рокендрола. Търнър е определяна като най-успялата жена в рока със своите осем награди Грами и продавайки повече концертни билети от всеки различен солов реализатор в историята. Комбинираните албумни и сингълни продажби наброяват общо към 100 милиона бройки по света. Известна е с енергичното си театрално наличие, мощни вокали и дълготрайна кариера. През 2008 година Търнър се връща от полуоттеглянето си, с цел да предприеме турнето „ Тина! “ във връзка на 50 годиншия празник. Турнето на Търнър се трансформира в едно от най-силно продаващите се представления за 2008 – 2009. Ролинг Стоун я подрежда на 63-то място в листата на 100-те най-велики създатели за всички времена. През 1991 година получава място в Залата на славата на рокендрола.

I’m so saddened by the passing of my wonderful friend Tina Turner.
She was truly an enormously talented performer and singer. She was inspiring, warm, funny and generous. She helped me so much when I was young and I will never forget her.
— Mick Jagger (@MickJagger)

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР