Светът ще изгуби в противопоставянето си срещу тероризма и ще

...
Светът ще изгуби в противопоставянето си срещу тероризма и ще
Коментари Харесай

Зеленски: Eдна катастрофа в АЕЦ „Запорожие” ще застраши цяла Европа

Светът ще изгуби в опълчването си против тероризма и ще се съобщи пред нуклеарния шантаж, в случай че не предприеме никакви дейности, с цел да предотврати случай в държаната от руснаци Запорожка нуклеарна централа . Това предизвести президентът на Украйна Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс.

" Ако светът не покаже мощ и увереност да пази една нуклеарна централа, това ще значи, че светът е изгубил ", съобщи Зеленски в среднощното си видеобръщение. " Той ще изгуби пред тероризма. И ще се поддаде на нуклеарен шантаж ", добави той.

Президентът на Украйна предизвести, че една злополука в нуклеарната централа " Запорожие " ще заплаши цяла Европа , добавя Франс прес.

" На несъмнено място в централата, окупаторите бомбардират околни градове и села ", съобщи Зеленски.

" Всеки радиоактивен случай в централата " Запорожие " може да засегне страните от Европейски Съюз, Турция, Грузия и най-отдалечените страни от района. Всичко зависи от посоката и силата напразно ", предизвести той.

" Ако дейностите на Русия доведат до злополука, последствията биха могли да обиден тези, които в този момент мълчат ", добави той.
Зеленски прикани интернационалната общественост за одобри нови строги наказания против Русия и да не се подава на нуклеарния шантаж. 



" Всички съветски сили би трябвало да се изтеглят неотложно от централата и от близките зони, без да слагат никакви условия ", сподели той.

Руските сили превзеха нуклеарната централа " Запорожие ", която е най-голямата в Европа, малко откакто нахлуха в Украйна.  От началото на юли бяха нанесени няколко удара по обекта, за които Русия и Украйна се упрекват взаимно. Това поражда опасения от нуклеарна злополука и стана мотив предходната седмица за съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР