Светът ще има с около 40% повече милионери през 2026

...
Светът ще има с около 40% повече милионери през 2026
Коментари Харесай

Credit Suisse: Светът ще има близо 40% повече милионери до 2026

Светът ще има с към 40% повече милионери през 2026 година спрямо края на предходната година, съгласно отчет на изследователския институт Credit Suisse, представен от Forbes.

Перспективите са свързани с напредък на благосъстоянието в света, разяснява Нанет Хехлер-Файд " хербе, основен капиталов шеф за района на EMEA и световен началник на стопанската система и проучванията в Credit Suisse.

" Според нас до 2024 година броят на милионерите ще надвиши 87 милиона души ", сподели той.

Световното благосъстояние през предходната година се пресмята на 463,6 трилиона $, растеж от 9,8%, писа Credit Suisse в своя годишен " Доклад за световното благосъстояние за 2022 година "

Всички райони са съдействали за повишаването на световното благосъстояние, само че Северна Америка и Китай преобладават, като в Северна Америка е концентрирано повече от половината от световното благосъстояние, а Китай прибавя още една четвърт, се споделя в отчета. В процентно изражение Северна Америка и Китай означават най-високи темпове на напредък - към 15% за всяка една.

Съединените щати не престават да заемат челно място в листата на най-богатите в света с над 140 000 богаташи с благосъстояние над 50 милиона $, следвани от Китай с 32 710 души, се споделя в отчета.

Credit Suisse пресмята, че в края на 2021 година е имало 62,5 милиона милионери, с 5,2 милиона повече от миналата година.

Повишаването на лихвените проценти през 2022 година към този момент е имало неподходящо влияние върху цените на акциите и е евентуално да навреди на вложенията в нефинансови активи, отбелязва Global Wealth Report.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР