Светът ще има нужда от години, за да се възстанови

...
Светът ще има нужда от години, за да се възстанови
Коментари Харесай

ОИСР очаква години на страдание в световната икономка

Светът ще има потребност от години, с цел да се възвърне от пандемията на ковид , предизвести Организацията за икономическо съдействие и развиване . Хосе Анхел Гурия, общоприет секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, съобщи, че икономическият потрес към този момент е по-голям от финансовата рецесия .

Той разяснява пред БиБиСи, че да се има вяра, че страните ще изплуват бързо е " пожелателно мислене ".

Организацията за икономическо сътрудничество и раз приканва държавните управления да съблюдават разпоредбите за разноските, с цел да обезпечат бързо тестване и лекуване на вируса .

Гурия предизвести по-рано, че сериозна болест може да понижи на половина световния напредък до 1,5%, това към този момент наподобява прекомерно оптимистично. Въпреки че броят на загубите на работни места и загубите на фирмите остава нерешителен, Гурия съобщи, че страните ще се оправят и ще страдат от икономическия спад " за години напред ".

Много от най-големите стопански системи в света ще изпаднат в криза през идващите месеци .

" Дори и да не се получи международна криза, няма да има напредък или ще е негативен напредък в доста от стопанските системи на света, в това число някои от по-големите, и затова ще се получи освен невисок напредък през тази година, само че също по този начин ще отнеме повече време, в бъдеще " добави той.
 Коронавирусът може да стопи международния стопански напредък на половина, сигнализира Организацията за икономическо сътрудничество и раз
Коронавирусът може да стопи международния стопански напредък на половина, сигнализира Организацията за икономическо сътрудничество и раз

Вирусът продължава да се популяризира по света и да усилва терзанията на вложителите

Гурия съобщи, че икономическата неустановеност, основана от вируса, значи, че стопанските системи към този момент претърпяват по-голям потрес , в сравнение с по време на терористичните офанзиви на 11 септември или финансовата рецесия през 2008 година

" И повода е, че ние не знаем какъв брой ще е належащо да се оправим с безработицата, тъй като не знаем какъв брой хора ще останат безработни . Ние също не знаем какъв брой става да предприемем, с цел да оправим стотиците хиляди дребни и междинни предприятия, които към този момент страдат. "

Правителствата по света започнаха невиждани стъпки в поддръжка на служащите и бизнеса по време на епидемията.

Политиците във Англия дадоха обещание да изплащат заплатите на чиновниците, които не могат да работят заради пандемията с ковид.

Гурия прикани държавните управления да изградят разпоредбите за взимане на заеми и да " хвърлят всичко, което имаме в това отношение ", с цел да се оправим с рецесията . Той обаче предизвести, че по-големият недостиг и по-големият дълг също ще тежат на мощно задлъжнелите страни за години напред.

Гурия разяснява, че единствено преди седмици политиците от клуба на богатите народи от Г-20 са вярвали, че възобновяване ще придобие " V " форма - с къс и внезапен спад в икономическата интензивност, последван от бърз напредък. " Тогава към този момент е най-вече пожелателно мислене ".

" Не съм склонен с концепцията във формата на V... В момента знаем, че няма да бъде V. Ще бъде повече в най-хубавия случай като U - с дълъл престой в дъното, преди да стигне до интервала на възобновяване . Можем да избегнем това да наподобява като L, в случай че през днешния ден вземем верните решения. "

Организацията за икономическо сътрудничество и раз приканва за четиристепенен проект за справяне с епидемията, в това число безвъзмездни проби за вируси , по-добро съоръжение за лекари и медицински сестри , парични преводи на служащи, в това число независимо заетите лица и данъчни ваканции за бизнеса .

Гурив съпоставя равнището на упоритост с проекта на Маршал - който оказа помощ за заплащането за възобновяване на Европа след Втората международна война.
 Испания предлага на Европейски Съюз проект
Испания предлага на Европейски Съюз проект " Маршал " за справяне с ковид

Страната е измежду най-засегнатите от пандемията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР