Светът ще бъде на ръба на глобален конфликт, ако Вашингтон

...
Светът ще бъде на ръба на глобален конфликт, ако Вашингтон
Коментари Харесай

Медведев: Ако Вашингтон иска поражението на Москва, Русия ще се защитава и с ядрени оръжия

Светът ще бъде на ръба на световен спор, в случай че Вашингтон желае провалянето на Москва. Русия ще се пази с всевъзможни средства, в това число с нуклеарни оръжия, съобщи Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия, представен от ТАСС.

 

" Очевидно е за всички рационални сили, че в случай че Съединени американски щати желаят провалянето на Русия, значи сме на ръба на световен спор и имаме право да се пазиме с всевъзможни оръжия, в това число нуклеарни “, означи някогашният съветски президент в изказване.

 

Медведев напомни, че бе оповестено обръщение на съветския президент Владимир Путин до Федералното заседание, в което той, наред с други неща, разгласи прекъсването на присъединяване на Русия в Договора за редуциране на стратегическите оръжия. " Закъсняло решение, чиято наложителност означих още предходната година ".

Това решение, провокирано от войната, която по думите му е оповестена на Русия от Съединени американски щати и други страни от НАТО, ще има голям отзив в света като цяло и във Вашингтон в частност.

 

" В края на краищата американският истаблишмънт до момента разсъждава по следния метод: ще ви пречим на всички места и във всичко, ще доставим великански количества оръжия на киевския режим, ще работим за успеха над Русия, а по-късно ще ви ограничим и унищожим, само че стратегическата сигурност е обособен въпрос ", акцентира Медведев.

 

Според него обстановката не е обвързвана с общия подтекст на връзките сред Русия и Съединени американски щати. Тя е " надали не свещена крава “.

 

Подобно умозаключение, продължи той, е " по-лошо от закононарушение - това е груба неточност " на Съединени американски щати. Грешката, " подбудена от тяхната mania grandiosa (чувството им за безотговорност и превъзходство) ", посочи заместник- ръководителят на Съвета за сигурност на Русия.

 

Медведев цитира думите на Путин, че Русия е невероятно да бъде победена на бойното поле, и означи, че " точно с това е обвързвано прекъсването (засега) на Договора за редуциране на стратегическите оръжия ".

 

Медведев прикани американските елити, които " са изгубили връзка с действителността ", да се замислят какво са постигнали.

 

" Ще следим и реакцията на други нуклеарни сили като Франция и Англия. Техните (стратегически нуклеарни сили - бел. ТАСС) не бяха включени при подготовката на съглашения сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики, само че е извънредно време да го създадем “, заключи някогашният съветски президент.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР