Светът се тресе и при това – по много линии.

...
Светът се тресе и при това – по много линии.
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Едно изречение на Путин, на което не беше обърнато достатъчно внимание, беше много показателно

Светът се тресе и освен това – по доста линии. И в случай че 2023 година беше година на войната, то в този момент думата на годината може би ще бъде " войни “, защото към този момент става дума за два огромни спора, плюс информацията, с която разполагаме – че има над 40, съгласно оценки на специалисти, военни спорове, които се водят в света сега. Това сподели в предаването  " България, Европа и светът на фокус "  по Радио " Фокус "  Любомир Кючуков, посланик от кариерата, зам.-министър на външните работи, някогашен дипломат в Лондон.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12284
" Най-негативното е, че политическите старания са ориентирани не към попречване или преустановяване на войните, а към тяхното оправдаване и продължение. Т.е. казусът не е толкоз в самите войни, а в неналичието, в логиката и във философията на приемане на войната като част от нашето всекидневие, надали не като нормалността ", разяснява още той. 

Като че ли тази година даде отговор най-малко на един въпрос и той е: има ли военно решение на войната в Украйна. И отговорът беше " Не “, безапелационен бе Кючуков.

" Отговорът беше " Не “, поради това, че на процедура контранастъплението, което беше извършено от украинска страна, не докара до резултати. Войната на процедура е в застой, както означи и самият главнокомандващ на украинската войска Залужни. И това, което може да се направи като констатация след 22 месеца война, е, че не сме по-близо до мира, което значи, че или не сме се пробвали, или сме се провалили в напъните си, като и в двата случая е явно, че е належащо преосмисляне на метода ", сподели още някогашният ни дипломат в Лондон. 

" Очевидно, от една страна, самата кандидатура на Путин за президент наподобява може би… т.е. резултатите от тези избори наподобяват най-лесно предсказуеми. Едва ли може да се чака смяна посредством избори в Русия в този момент по време на война, първо тъй като войната и посочването на външния зложелател консолидира съветското общество. Ако може да се чака вътрешна смяна, тя би била едвам след прекъсване на военните дейности. И второто, което е значимо – в случай че си спомним изявлението на Путин единствено отпреди няколко дни, там имаше едно изречение, на което не беше обърнато задоволително внимание, само че което беше доста показателно. Става дума за това, че беше казано " Одеса е съветски град “. На процедура цялото изявление споделяше едно само нещо: още война, повече война ", безапелационен бе Любомир Кючуков.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР