Светът се сбогува с Краля на футбола - Пеле. Десетки

...
Светът се сбогува с Краля на футбола - Пеле. Десетки
Коментари Харесай

Светът се сбогува с Краля на футбола - Пеле


Светът се сбогува с Краля на футбола - Пеле. Десетки хиляди са по улиците на Сантос, с цел да се простят със своя кумир. Шествието потегли от стадиона на " Сантос " и се движи към отвесния мемориален комплекс „ Екуменика “, където Пеле ще бъде заровен. След това в Бразилия ще бъде разгласен 3-дневен народен печал.

Кадри онлайн от траурната върволица с тленните остатъци на именития футболист може да гледате на btvsport.bg:

Хиляди чакаха над четири часа на опашка, с цел да се допрян за финален път до Краля на футбола. По неофициални данни повече от 80 000 души са се поклонили пред именития футболист. Сред тях и президентът на ФИФА - Джани Инфантино, бащата на Неймар и треньорът на Сантос - Одаир Хелман.

Опашките пред стадион „ Вила Белмиро “ имаше през цялото денонощие. Поклонението продължи 24 часа и приключи към 15 ч. българско време.

Тленните остатъци на именития футболист ще бъдат положени на деветия етаж на отвесния мемориален комплекс „ Екуменика “ в символ на респект към бащата на Пеле, който е носил №9 като състезател.

Криптата ще бъде с аспект към терена на - обичаното място на Пеле. Мемориалът се счита за най-високото отвесно гробище в света и съдържа повече от 14 000 гробници.

Сестрата на Краля на футбола - Мария Лусия, разкри и какви са били последните думи на най-хубавия футболист на XX век: " "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР