Светът се променя. Това е неизбежно. Много от нещата, които

...
Светът се променя. Това е неизбежно. Много от нещата, които
Коментари Харесай

5 неща, които научихте в училище, но вече не са верни

Светът се трансформира. Това е неизбежно. Много от нещата, които до неотдавна сме считали за правилни, към този момент не са, споделя Business Insider.

Например…

1.  Диамантът е най-твърдата субстанция

Грешка. Тази купа принадлежи на свръхтвърдия пространствен борен нитрид. Той може да устои на всевъзможни опити за пострадване с 58 % по-голям триумф, в сравнение с диамантът.

2. Вещиците в Сейлъм са горени на кладата

Грешка. Всъщност са били бесени. Църквите в Европа са запалвали дамите, които са подозирали във вещерство. Нова Англия обаче се е придържала към британските закони. Според тях вещерството се е наказвало с бесило.

3. Израелски плебеи построили пирамидите

Грешка. Тези структури са дело на египетски служащи. „ Нито един евреин не е взел участие в построяването на пирамидите, защото по това време този народ просто не е съществувал “, разяснява израелският археолог Амихай Мазар. Според специалистите служащите са получили даже свои лични крипти, което подсказва, че с тях са се отнасяли по-добре, в сравнение с с плебеи.

4. Не можете да сгънете лист хартия повече от 7 пъти

Грешка. Новият връх е 13 пъти. Той е подложен от студенти през 2012 година с тоалетна хартия.

5. Великата китайска стена е единствената конструкция, построена от човек, която може да бъде забелязана от Космоса

Грешка. Структурите в действителност са няколко. Пък и първият астронавт на Китай признава, че не е съумял да види стената от Космоса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР