Светът се преформатира с неудържими крачки, заяви президентът Румен Радев

...
Светът се преформатира с неудържими крачки, заяви президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Светът се преформатира: Радев

" Светът се преформатира с неудържими крачки ”, съобщи президентът Румен Радев по време на конференцията Войни и мир: ще пристигна ли времето на дипломацията?.

" Преместването на политическите и стопански центрове на изток, новите световни упоритости на редица страни, отслабването на ролята на Организация на обединените нации за попречване и разрешаване на спорове, възходът на диктаторски режими, редица районни групировки, които намерено отхвърлят еднополярния модел и застават на позиция на нов многополюсен свят. Всичко това е част от един комплициран и тежък преход, в който ставаме очевидци по какъв начин силата на правото от ден на ден отстъпва пред правото на силата и по какъв начин политиката за мир изчезва от сцената, и по какъв начин войната се завръща като средство за решение на спорове и то в Европа ”, изясни той.
 

" Истинската мощ и резултат на дипломацията е, когато тя идва преди бомбите и ги предотвратява, а не след опустошенията и жертвите.  Дори и по времето на Студената война течаха процеси на надграждане на световната система за сигурност ”, подсети президентът.

" Нашата огромна цел е възобновяване на мира и в Европа, и в Близкия Изток, само че постигането на тези цели изисква да имаме справедлив и неутрален взор преди всичко към войната в Украйна и бездънен, и справедлив разбор на факторите, които движат въоръжения спор ”, безапелационен бе Радев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР