Светът се намира в началото на края на епохата на

...
Светът се намира в началото на края на епохата на
Коментари Харесай

Светът е в „началото на края“ на епохата на изкопаемите горива

Светът се намира в " началото на края " на епохата на изкопаемите горива, сочат оценките на Международната организация за силата (МАЕ), която за първи път предвижда, че търсенето на нефт, природен газ и въглища ще доближи максимума си преди 2030 година, оповестява в. " Файненшъл таймс ". 
Според новите планове на МАЕ потреблението на трите съществени изкопаеми горива ще стартира да понижава през настоящото десетилетие поради бързия напредък на възобновимата сила и разпространяването на електрическите автомобили.
" Свидетели сме на началото на края на епохата на изкопаемите горива и би трябвало да се подготвим за идната ера ", показва ръководителят на организацията Фатих Бирол. 
Очаква се съответните прогнози на организацията да бъдат оповестени идния месец. 
В авторски текст за " Файненшъл таймс " Бирол приветства " историческия преломен миг ", само че въпреки всичко приканва да бъде направено повече за
ускоряване на енергийния преход и намаляването на излъчванията макар политическите трудности пред декарбонизацията. 
Правителствата по целия свят усилиха вложенията си във възобновими източници на сила в отговор на климатичните промени и енергийната рецесия, предизвикана от нахлуването на Русия в Украйна, само че на доста места се сблъскаха с неодобрение поради обвързваните с това разноски по време на рецесията с възходящата цена на живота. 
MAE предвижда предходната година, че оптималните стойности в търсенето на изкопаеми горива като цяло може да бъдат достигнати към 2030 година Сега обаче организацията " изтегля напред " този миг, защото през последните 12 месеца се е ускорило стартирането на нови технологии за възобновима сила. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР