Светът се дигитализира, оптимизира и желае да пътува и да

...
Светът се дигитализира, оптимизира и желае да пътува и да
Коментари Харесай

Министерството на туризма раздаде на церемония Годишните награди в туризма – 2022

Светът се цифровизира, усъвършенства и желае да пътува и да претърпява.

Това беше и фокусът ни през този мандат – да заявим ясно и изрично на всички наши съществени пазари, че сме подготвени и чакаме всеки един, който желае да посети България. “ С тези думи министърът на туризма доктор Илин Димитров откри тържествената гала по връчването на седмите Годишни награди в туризма – 2022, които за втора поредна година се организират под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Министър Димитров уточни смисъла и символиката им, като сподели, че за седми следващ път с тази гала изпращаме годината и се сливане към идеята на българския туризъм, която към този момент се е „ трансформирала в същинска традиция и отдава заслуженото на спечелилите. Победители, тъй като демонстрираха хъс, религия, непримиримост, досетливост и съумяха да оцелеят през последните две тежки за бранша ни години “, акцентира министърът.

Д-р Димитров добави, че е належащо внимание какви послания насочваме и по какъв начин представяме туризма ни: „ Ние, работещите в бранша, сме най-хубавите посланици на родинати ни и посредством отношението ни я демонстрираме на света “.

Сред формалните лица бяха президентът Румен Радев, министрите на стопанската система и на земеделието. Събитието бе почетено от народни представители, посланици, кметове, представители на академичната общественост, бизнеса, туристическите организации, медии и други

Победителите във всичките категории – 4 професионални, 4 художествени и 1 особено предопределена за българските общини, както и в категорията за огромната премия „ Изборът на българите “, получиха обичайна статуетка, запазена марка на състезанието и знак на страната ни – българската роза, направена от Димитър Германов, а заелите втори и трети места – грамоти на Министерството на туризма. На специфичния уебсайт за премиите бяха подадени онлайн над 64 хиляди неповторими вота за над 115-те участници във всички раздели.

Церемонията по връчването на статуетките беше открита от министър Димитров, а огромната премия беше персонално връчена от президента на Република България Румен Радев в основната категория – „ Изборът на българите “. Президентът съобщи, че участва на премиите, тъй като е воден от убеждението, че туризмът в днешния свят не е единствено развлечение и прелестно превозване, не е просто част от стопанската система. „ Туризмът в съвремения свят е основата, без която не могат да се развият останалите браншове от обществено-икономическия живот. Как ще имаме вложения, по какъв начин ще имаме продан на технологии, по какъв начин ще задържаме тези вложения, по какъв начин въобще светът ще знае за нас, в случай че ние нямаме мощна, пълноценна туристическа активност и благоприятни условия тук в България “, сподели президентът Радев. Държавният глава посочи, че страната ни влага доста малко в реклама на своя туристически бранш спрямо други страни. Трябва на всички равнища – държавните институции, изпълнителната и локална власт – ние би трябвало да обединим своите старания по най-хубавия метод, по този начин, че да създадем условия тук, в България, да ни бъде доста по-интересно на самите нас, по-приятно, да прекараме времето си пълноценно, само че и да демонстрираме България такава, каквато е – богата, красива на история, просвета, достижения, хора, на природа на всички наши сътрудници от целия свят, разяснява още президентът.

Президентът сервира оценката на спечелилия „ Исторически парк “, село Неофит Рилски, град Варна. Наградата получи Ивелин Михайлов – изпълнителен шеф на плана.

Първо място в категория „ Туристическа дестинация “ завоюва община Ардино. Отличието връчи министър Димитров, а наградата бе получен от инж. Изет Шабан – кмет на общината. 

Една от най-оспорваните категории бе „ Туристическа атракция/обект “. Статуетката за първото място още веднъж бе извоювана от „ Исторически парк “, село Неофит Рилски и беше връчена на Ивелин Михайлов – изпълнителен шеф на плана, от Цончо Ганев, ръководител на Комисията по туризъм към 48-то Народно заседание.

В категория „ Иновация “ първото място бе заето от Travel Line-Bulgaria Room Mix Innovation 2022, а премията сервира министърът на стопанската система Никола Стоянов.

Министърът на земеделието Явор Гечев връчи розата за „ Специализиран туризъм “ на ръководителя на Съвета по туризъм – Пловдив Любозар Фратев за първата позиция в категорията – Фестивал „ Дефиле на младото вино “, Съвет по туризъм в Пловдив.

Заместник-председателят на Комисията по туризъм към 48-то Народно заседание Небие Кабак връчи статуетката на любимеца в друга доста атрактивна категория – „ Туристическа община 2022 “, която отиде при община Ветрино и беше получена от Димитър Димитров – кмет на общината.

Втората част на церемонията бе отдадена на достиженията на медиите, отразяващи туризма. Председателят на Съвета за електронни медии Соня Момчилова даде първото отличие за „ Журналистически материал на тематика туризъм в България за 2021 година в телевизия “ на Георги Крумов, създател и шеф на Телевизия Туризъм.

За най-хубава журналистическа изява в онлайн медия гласуващите са показали Магдалена Тодорова от ТВ Медицински университет-Варна. Наградата бе поднесена от Антон Кутев, представител на Министерския съвет.

Победител в категорията за печатна медия стана Поли Иванова с материала си в списание „ Дестинация България “. Тя получи премията си от Милен Митев, общоприет шеф на Българско Национално Радио.

Фотографът Владислав Терзийски съобщи розата в оспорваната категория за интернет блог на Любомира Великова от bulgarianonthego.blog.

Събитието беше почетено с привет и от Алесандра Прианте, шеф на Регионален департемент за Европа към Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации, която изпрати видеообръщение, отдадено годишните награди.

Истинската изненада за вечерта бе поднасянето на специфични награди от министър Димитров за интернационално приети достижения и стабилно развиване в туризма в България. Министърът награди със специфичните оценки Hexaya Health & Wellness/Intercontinental Sofia и Happy Bar & Grill. Награда за принос в позиционирането и популяризирането на Бранд България получиха климатологът проф. Георги Рачев и журналистът Николай Василковски. Престижното отличие връчиха заместник-министрите на туризма Ирена Георгиева и проф. Мариела Модева. Специалната премия за дългогодишни поредни старания в популяризирането на хубостта на дестинация България получи фотографа Владислав Терзийски.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР