Светът през 21 век се променя с часове, а с

...
Светът през 21 век се променя с часове, а с
Коментари Харесай

Най-важното работно умение на 21 век

Светът през 21 век се трансформира с часове, а с него - и динамичността на работната среда. Преди десетина година техническите специалности бяха в пика си, само че в последните години от ден на ден се приказва за специалности, в които човешкият фактор е най-съществен. В която и сфера да работим обаче, има едно качество, което стартира да се цени от ден на ден, а става все по-оскъдно.
 Снимка 355949

Става дума за съсредоточеността и способността да не се разсейваме. А, както всички добре знаем, това не е елементарно в ерата на обществените медии и непрекъснатия информативен поток. Още през 1971 година Психологът Хърбърт Саймън споделя, че с увеличение на информацията към нас, понижава вниманието ни.

Така, на прага на второто десетилетие на 21 век, способността да се фокусираме и задържаме вниманието си оказва толкоз ценено, колкото творчеството и умеенето за работа в екип. Можем да го реализираме, като поддържаме известна хигиена в използването на обществени медии и други способи за онлайн връзка.
 Снимка 342393

Най-бързият метод е, да си създадем график за времето, което можем да отделим за мейла, Фейсбук, Instagram и всички сходни места, които посещаваме. Можем да изтрием ненужните приложения от смарт телефона си, да натиснем unssubscribe на всеки от мейлите, които единствено пълнят пощата ни и да премахнем ненужните вести от обществените медии.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР