Светът преминава през глобална енергийна криза, която може да продължи

...
Светът преминава през глобална енергийна криза, която може да продължи
Коментари Харесай

Медведев: Световната енергийна криза може да продължи дълго

Светът минава през световна енергийна рецесия, която може да продължи много дълго време. Това сподели Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация, на съвещание на президиума на Съвета към президента на Руската федерация по просвета и обучение, оповестяват съветски медии.

„ В актуалния екологичен дневен ред доста акценти се изместват. Това важи и за нисковъглеродната промяна на стопанската система. Вижте какво се случва в другите страни, какво се случва с енергийния пазар като цяло. В резултат апропо на глобите против страната ни - всичко се обърна на съвсем 180 градуса. По принцип светът минава през енергийна рецесия ", добави още Медведев.

Затова, продължи Медведев, методите на Русия в тази област " би трябвало да бъдат ориентирани към бъдещето, като се вземе поради актуалната обстановка ".

„ Защото разбираме, че такава енергийна неустановеност може да продължи много дълго време ", предизвести Медведев.

Въпреки това, означи политикът, такива цели като поддържане на климатичната непоклатимост и биологичното многообразие, управление на излъчванията на нездравословни субстанции и модернизиране на производството, като се вземат поради актуалните екологични стандарти, не губят своята новост.

„ Всичко това изисква нашето огромно внимание ", добави Медведев.

Медведев се спря на основаването на единна национална система за мониторинг на климатично дейните субстанции. Той напомни, че концепцията на този план към този момент е била прегледана на съвещание на президиума.

„ Правителството свърши забележителна работа, с цел да го завърши и съгласува. Документът има за цел да сътвори в Русия съвременна система за мониторинг на климатично дейни субстанции, да модернизира инфраструктурата, която, за жалост, е слаба и изисква обилни вложения ", разяснява Медведев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР