Светът преживява дълбока криза и може да е на ръба

...
Светът преживява дълбока криза и може да е на ръба
Коментари Харесай

Макрон: Днес ние сме на ръба до време на война

Светът претърпява дълбока рецесия и може да е на ръба на война, сподели през днешния ден френският президент Еманюел Макрон, представен от Ройтерс.

" Мисля, че хаосът е тук. И мисля, че е отговорност на нашето потомство не да чакаме нова война, а да гледаме света подобен, какъвто е ", съобщи Макрон в тирада по случай стогодишнината на Международната организация на труда (МОТ) в Женева, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Смятам, че през днешния ден ние сме на ръба до време на война, в случай че не се погрижим. И тази война участва в нашите демокрации - това е дълбоката рецесия, през която прекосяваме. Можем да изберем да вървим в дрямка. Но в случай че желаеме същински прогрес, е належащо да поемем някои съществени задължения ", сподели той.

Макрон прикани за всеобща обществена отбрана и отплата за хората, чието прехранване е застрашено от софтуерните и климатичните промени.

Според него неравенството подхранва авторитаризма. Избирателите си споделят - " демокрацията не ни пази от неравенството, породено от обезумелия капитализъм, по тази причина дано да затворим границите си, да построим стени и да напуснем многостранния метод ", съобщи той, явно критикувайки американския президент Доналд Тръмп.

Макрон, който се показва за водач на демократично придвижване, противопоставящо се на възхода на крайната десница в Европа, прикани за световни старания по отношение на заплахите от неравенството, безконтролните технологии и климатичните промени.

Неговата тирада продължи 44 минути, много по-дълго от изявленията на други водачи, говорили на събитието, в това число съветския министър-председател Дмитрий Медведев и немската канцлерка Ангела Меркел.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР