Светът познава много съперничества в почти всяка сфера - Реал

...
Светът познава много съперничества в почти всяка сфера - Реал
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Пълно ускорение“ с Мат Деймън и Крисчън Бейл

Светът познава доста съперничества в съвсем всяка сфера - Реал Мадрид против Барселона, Левски против ЦСКА, Mercedes против BMW, Лада против Москвич... Време е да се запознае и с това сред Ford и Ferrari.

На пръв взор двете компании не би трябвало да има нито какво да си мерят, нито какво да разделят - колите им са с радикално друга идея, приложение и... цена. Така обаче наподобява опълчването на двете марки в днешно време. Но преди е било малко по-различно.

Различното се случва през 60-те години на предишния век, когато президент на Ford Motor Company е внукът на създателя на компанията - Хенри Форд II. Той взема решение да разшири компанията, обръща взор към Италия и пожелава да закупи Ferrari.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от FORD v FERRARI (@fordvferrari) на Май 31, 2019 в 9:00 PDT

По една или друга причина, до договорка не се стига, което стимулира егоцентричните американци да покажат, че са по-добри от италианците - на тяхна територия и в тяхната игра, надпреварите.

Целта, която Ford си слага, е освен да взе участие в прословутата конкуренция " 24-те часа на Льо Ман ", само че и да я завоюва.

За да се реализира нещо сходно, с изключение на доста пари, са нужни и точните хора, които да конструират точния автомобил. Последният пък би трябвало да е хем задоволително бърз, с цел да изпревари конкуренцията, хем и задоволително устойчив, с цел да понесе 24-те часа на пистата.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от FORD v FERRARI (@fordvferrari) на Окт 15, 2019 в 6:15 PDT

Задачата наподобява напряко непостижима, тъй като по това време Ferrari са цялостни хегемони и в двата критерия. Но, както се случва постоянно и в живота, за всичко се намират хората.

Карол Шелби (Мат Деймън) е към този момент някогашен водач. Кен Майлс (Крисчън Бейл) е към момента на пистата. Двамата в екип са задоволително луди и целеустремени, с цел да одобряват сходно предизвикателство.

Шелби и Майлс не се знаят от през вчерашния ден. Те са другари, свързват ги доста неща, измежду които и присъединяване им във Втората международна война. И двамата знаят прелестно какво е моторът на колата в ръцете ти да работи със 7000 оборота в минута - тогава, когато човек и автомобил стават едно цяло, а светът придобива други измерения. Затова и двамата в екип имат всички предпоставки да задоволят прищявката на Хенри Форд II.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от FORD v FERRARI (@fordvferrari) на Окт 14, 2019 в 5:22 PDT

Въпросът е дали за 90 дни ще съумеят да създадат следните три неща: да преборят бюрократичната машина на Ford Motor Comapny, да превъзмогнат самите себе си и да сторят немислимото.

Не може да не отбележим страхотната симбиоза, която Крисчън Бейл и Мат Деймън реализират на екрана с героите си. Наистина не се сещаме кой различен щеше да влезе в кожата на претенциозен монтьор и авто играч по-добре от Бейл. Доказа ни го с всяко придвижване, всяка гримаса и всяка трептене на мускул по тялото си.

Също както мъчно бихме си показали различен, с изключение на Деймън, да лавира по този начин добре сред буйния играч, на който лекарите са забранили да се състезава, и индивида, победил тромавата Ford Motor Company.

Премиерата на " Пълно ускоряване " е на 15 ноември
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР