Светът постепенно се опитва да се върне към стария си

...
Светът постепенно се опитва да се върне към стария си
Коментари Харесай

Концертът с най-нестандартна публика

Светът последователно се пробва да се върне към остарелия си метод на живот, само че COVID-19 не разрешава това да се случи по този начин, както на всички ни се желае. Изкуството е едно от нещата, които ни липсваха най-вече в месеците на самоизолация , а онлайн деянията до известна степен съумяха да запълнят празнината.

В Испания, една от най-засегнатите страни от пандемията, културният живот стартира последователно да се възражда. Театърът " Лисеу " в Барселона отвори порти преди дни, тъкмо след края на изключителното състояние в страната, а първият концерт бе с много необикновена аудитория.

Вместо фенове на класическата музика, седнали на нужната отдалеченост един от различен, пред сцената имаше подредени 2292 стайни растения .

#Puccini for #plants 'Concert for the #Biocene' @ #Barcelona @Liceu-cat #opera house next week. Audience of 2,292 plants will provoke humans' empathy with non-human life forms https://t.co/W6Sr0l8aFX #vegetallife #PlantThinking @KewScience @kewgardens @RHULGeography pic.twitter.com/Zr5h7LBhFm
— Kew Mobile Museum (@KewMobileMuseum) June 19, 2020
Идеята на уредниците на ексцентричното събитие е да онагледи актуалната обстановка, в която природата завзема това, което ние дълго време се опитвахме да й откраднем . А хората сме лишени даже от ролята си на фенове на протичащото си, предава Reuters.
 Дърветата, климатичните промени и по какъв начин въздействат на растенията
Притеснителните промени, които се случват в горите

Причини и следствия

" Концерт за биоцена " има за цел и да възроди и вярата в силата на изкуството. Той се извършва от струнен квартет , а откриващото произведение е " Хризантема " на Пучини. След като се любуваха на класическата музика, всички цветя бяха дарени на медици от първа линия в битката с COVID-19.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР