Светът няма да бъде същият в резултат на строгите санкции,

...
Светът няма да бъде същият в резултат на строгите санкции,
Коментари Харесай

След разпадането на света, в центъра на който са САЩ, ще се появи нова глобална архитектура на сигурността: Медведев

Светът няма да бъде същият вследствие на строгите наказания, наложени на Русия от Съединени американски щати и техните съдружници поради спора в Украйна, съобщи някогашният съветски президент Дмитрий Медведев.

В петък Медведев, който понастоящем е заместник-председател на съветския Съвет за сигурност, се обърна към Telegram, с цел да уточни вероятните последствия от рестриктивните мерки, които вредят освен на Русия, само че и на тези, които ги постановат, и на интернационалната общественост като цяло.

Санкциите ще разрушат редица " световни вериги за доставки ", което основава риск от " огромна логистична рецесия ", написа служителят и прибавя, че някои западни самолетни компании също могат да банкрутират, защото няма да могат да употребяват съветското въздушно пространство.

Енергийната рецесия в страните, които постановиха " саморазрушителни " наказания против съветския петрол и газ, ще се задълбочи, а цените на силата ще продължат да порастват, сподели той.

" Ще възникне пълноценна интернационална продоволствена рецесия с вероятност за апетит в обособените страни. "

 

 

Нестабилността на националните валути, стремителната инфлация и разрушаването на правната отбрана на частната благосъстоятелност ще доведат до парични и финансови рецесии, които ще обиден обособени страни или цели интернационалните блокове - сподели Медведев.

" Нови районни спорове ще избухнат " тук-там, където напрежението остава нерешено от десетилетия, а " терористите ще усилят активността си, мислейки, че вниманието на западните държавни управления е отвлечено от разногласията с Русия ", написа той.

Според Медведев нови епидемии могат да стартират заради недобросъвестно интернационално съдействие в тази област и " директни обстоятелства за потребление на биологични оръжия ".

Много интернационалните органи, които се оказаха неефективни по време на уреждането на украинския спор, ще се разпаднат, сподели той, като уточни главната европейска организация за правата на индивида - Съвета на Европа.

 

 

" Ще бъдат основани нови интернационалните съюзи на страни, учредени на прагматични, а не на идеологически англосаксонски правила. "

В последна сметка ще бъде основана нова архитектура на сигурността, която ще признае " слабостта на западноевропейските концепции за интернационалните връзки ", " краха на американоцентричния свят " и " съществуването на интернационално уважавани ползи на страните, които минават през остра фаза на несъгласията си със Запада ", написа Медведев.

 

Съединени американски щати, Европейски Съюз и някои други страни постановиха няколко кръга от невиждани стопански наказания на Москва, откакто тя стартира военна интервенция в Украйна. Наред с всичко останало, задграничните активи на Руската централна банка и на разнообразни други юридически лица и предприемачи бяха замразени, Русия беше в действителност откъсната от доминираните от $ и еврото парични пазари, а редица задгранични предприятия стопираха да работят със страната.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР