Светът не трябва да губи време, а да помогне на

...
Светът не трябва да губи време, а да помогне на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Не трябва да губим време, а бързо да започнем възстановяването на Украйна

Светът не би трябвало да губи време, а да помогне на украинците бързо да възстановят страната си, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и добави, че Европейски Съюз е подготвен да координира ограниченията за възобновяване със специфичен секретариат.

" Нямаме време за губене, мащабите на разрушенията са поразителни. Световната банка прави оценка цената на вредите на 350 милиарда евро (345 милиарда долара) ", съобщи тя на конференцията за възобновяване на Украйна, която се организира в Берлин.

Ето какво още сподели фон дер Лайен :
Украйна е получила повече от 19 милиарда евро помощ от Европейски Съюз през 2022 година, без да се включват военните доставки. Украйна се нуждае от до 5 милиарда евро месечно единствено за покриване на бюджетните разноски, в това число за погашение на заплати и пенсии. Европейският съюз е подготвен да финансира Украйна с 1,5 милиарда евро на месец, което ще възлиза на към 18 милиарда евро през 2023 г. ЕС не би трябвало да разрешава на Русия да унищожи енергийната инфраструктура на Украйна. Международното финансиране за възобновяване на Украйна следва да бъде обвързано с промени, тъждество сред половете и приобщаване. Европейската комисия е подготвена да бъде секретариат за ръководство на цялата интернационална помощ за възобновяване на Украйна.
Ще продължим да поддържаме Украйна по всевъзможен метод, сподели преди този момент немският канцлер Олаф Шолц. Германия ще достави на Киев системи за Противовъздушна отбрана, от които се нуждае. Атаките с дронове са симптом за отчаянието на Русия. Това е следващото дъно, което Русия реализира.

Какво още сподели Шолц :
От нашия исторически опит знаем, че възобновяване на една страна е допустимо. Сега е моментът да създадем рамката за това, да приказваме за това по какъв начин да осигурим възобновяване на Украйна, построяването на инфраструктурата й и модернизирането на страната, и по какъв начин да го финансираме. Това ще бъде предизвикателство за цяло едно потомство. Украйна би трябвало да стане значим производител на зелена сила, център на цифровите технологии, огромен снабдител на храни, член на Европейски Съюз със съответната инфраструктура. Украйна също би трябвало да поеме отговорност и да взе участие в това, за което сме се събрали. Трябва да се обезпечи бистрота, битка с корупцията, децентрализиране и районно развиване, колкото по-добри условия се основат, толкоз по-голяма ще е интернационалната поддръжка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР