Светът не напредва достатъчно бързо в решаването на някои от

...
Светът не напредва достатъчно бързо в решаването на някои от
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Ядрената енергетика трябва да продължи да се развива


Светът не напредва задоволително бързо в решаването на някои от най-важните си провокации. Това е равносметката на Бил Гейтс за 2018 година, която той разгласява в своя блог. Гейтс отбелязва, че парниковите газове са се повишили през 2018 година Той споделя, че са нужни съществени старания в развиването и навлизането на зелена сила. Проблемът е, че " е малко евентуално да имаме суперевтини акумулатори, които да ни разрешават да съхраняваме задоволително сила за когато няма слънце или не духа вятър. Освен това електричеството е единствено 25% от всички излъчвания. Трябва да работим и върху другите 75% ", написа Гейтс.

Според него едно от решенията е продължение на развиването на нуклеарната сила. " Ядрената сила е идеална за справяне с климатичните промени, тъй като е единствената сила без въглерод, може да се мащабира и е налична 24 часа дневно. Проблемите със сегашните реактори, като рисковете от произшествия да вземем за пример, могат да се решат посредством спомагателни нововъведения ", написа още Гейтс.

" За страдание, Америка към този момент не е световният водач в нуклеарната сила, който беше преди 50 години. За да си върне тази позиция ще се би трябвало да отдели още средства, да обнови регулациите и да покаже на вложителите, че е сериозна ", написа Гейтс.

Проблеми в медицината

Основателят на Microsoft вижда проблеми и в медицината. Тя също не напредва с мечтаното от него движение. " Мислех, че ще сме по-близо до отстраняването на детския паралич, в сравнение с действително сме. За страдание, през 2018 година имаше повече такива случаи, в сравнение с през 2017 година ", споделя Гейтс. Той резервира отпимизъм, че работата по нова ваксина, която към този момент се тества в Белгия и Панама, ще завърши през 2019 година и през 2020 година ще може да стартира да се употребява.

Ваксините като цяло са проблем, съгласно Гейтс. " Надявах се, че през 100-годишнината от Испанския грип, ще има доста полемики дали сме подготвени за идната световна зараза. За страдание, това не се случи и към момента не сме подготвени ", написа той. Според него хората с право се тревожат за други провокации като тероризъм, климатични проблеми и даже метеорити, които да ударят Земята, само че подецняват риска от световни епидемии, които може да костват живота на милиони хора. " Днес, вирус, който е инфекциозен и гибелен, като този от 2018 година, ще убие съвсем 33 млн. души за шест месеца ", предизвестява Гейтс.

Прогрес при имунизациите

За благополучие, не всичко е неприятно. Гейтс споделя, че има напредък в създаването на универсална ваксина срещу грип. Тя ще може да пази организма от всяка вариация на даден грип. Напредък има и в проучването на заболяването на Алцхаймер, като през 2018 година учените са разбрали повече за биологията на човешкия мозък и аргументите, които водят до рушенето на кафези. Увеличено е и финансирането на разработките в търсене на лекуване на заболяването.

Гейтс разяснява и редакцията на гени. Той споделя, че има доста съществени етични терзания в тази процедура, само че тя има и положителни страни. " Изненадан съм, че не се приказва толкоз доста за редакцията на гени в обществото, що се касае за изкуствения разсъдък. Редакцията на гени заслужава най-малко същото внимание ", счита той.

Гейтс взема решение и да наруши традицията да не си слага новогодишни обещания. През 2019 година той счита да обърне повече внимание на тематиката за салдото сред отбраната на персоналните данни и нововъведенията. Другата му задача ще е технологиите в образованието и по какъв начин те могат да оказват помощ на хората като цяло да учат по-добре.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР