Светът не е такъв, какъвто си го представяте. Светът обаче

...
Светът не е такъв, какъвто си го представяте. Светът обаче
Коментари Харесай

Животът не ти дължи нищо 


Светът не е подобен, какъвто си го представяте. Светът обаче ви се показва тъкмо подобен, какъвто си мислите, че е. Такава е силата на вярата. Майсторът на Адвайта Веданта, духовният преподавател Муджи приказва за напълно елементарни неща толкоз просто и толкоз ясно, че посланието му може да стигне до всеки.
Слушайки сърцето си, вие ще започнете да се движите в вярната посока, без даже да се замисляте дали това е вярната посока или не.
Животът не ти дължи нищо. Ако отношението ви е такова – ще сте признателни за всичко. Какво направихте, с цел да заслужите 30 години кондензиран с О2 чист въздух? Какво сте създали, с цел да поддържате сърцето си да бие даже когато спите? Какво си направил, с цел да заслужиш нещо? А ти кой си? Ако се замислите надълбоко върху това, към този момент няма да страдате, а ще започнете да цените живота във всичките му проявления.
Всяка мисъл е толкоз мощна, колкото и вниманието, което й отделяте. Каквото и да се случи, е тъкмо това, на което сте обърнали внимание.
Връзките не са нещо, което би трябвало да се поддържа непременно, връзките би трябвало да носят приятност. Прекаленото изпитание основава напрежение. Когато си празен, когато си свободен от потребността от връзка, нямаш потребност от утвърждение, даже нямаш потребност да бъдеш обичан. Всеки желае да е до теб, когато не полагаш изпитание да търсиш връзка!
Никой не желае да си свободен, даже и тези, които те обичат. Защото откакто си освободен, ще бъдеш непредсказуем.
Няма велики персони. Александър Велики е единствено мит. Къде е неговото великолепие в този момент? Не съм срещал човек, който да пази в сърцето си загатна за Александър Велики. Но имаше един човек, който яздеше магаре, което не може да бъде забравено и след хилядолетия. Сами би трябвало да разберете каква е разликата сред тях.
Ако една мисъл не ви интересува, тя няма власт над вас. Дори не е нужно да се отървавате от нея. Тя просто не съществува.
Светът не е подобен, какъвто си го представяте. Светът обаче ви се показва тъкмо подобен, какъвто мислите че е. Такава е силата на вярата.
Намерете мир, който не изисква никаква процедура за поддържане, тъй като мирът, който идва от някаква процедура, ще бъде опустошен от първия стрес в живота ви.
Не се притеснявай за себе си. Всъщност Вселената ви цени прекалено много, с цел да бъде животът ви прахосан на вятъра.

spisanie8.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР