Светът не е само Европейския съюз и НАТО, дори те

...
Светът не е само Европейския съюз и НАТО, дори те
Коментари Харесай

Каракачанов: Риториката на фили и фоби не е в наш национален интерес

Светът не е единствено Европейския съюз и НАТО, даже те са единствено една дребна част от света. Това, че България е член на Европейски Съюз и е сътрудник в НАТО, не значи, че би трябвало да спре да поддържа дипломатически, стопански, туристически или културни връзки и контакти, с която и да е страна от света. Тази позиция изрази вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в студиото на Би Ти Ви.

Във връзка с връзките с НАТО, Европейския съюз и Русия Каракачанов сподели, че не би трябвало да се разяснява дали сме „ фили ” или „ фоби ”.

Попитан дали е обезпокоен от това, че президент и министър председател водят друга политика във външнополитически проект, той разяснява, че държавното управление води безусловно уравновесена политика. „ Както виждате, когато една немалка част от нашите сътрудници в НАТО и в Европейски Съюз започнаха да гонят съветски дипломати, България не го направи. В същото време, България се пробва да развива пълноценно своите стопански връзки с Русия, без това да ни пречи да бъдем членове на Европейски Съюз и НАТО “, съобщи Каракачанов.

„ За следващ път в Брюксел следим една реторика, която е двоен стандарт, тъй като от една страна някои европейски страни приказват доста блестящо срещу Русия, а в това време виждаме, че те осъществят големи капиталови планове за милиарди и си развиват икономическите връзки. Значи за някои огромни европейски страни може, а за България не може. Каква е логиката? “, уточни министърът на защитата. Той добави още, че България на първо място би трябвало да следва своя народен интерес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР