Светът на видео игрите не е този, който можем да

...
Светът на видео игрите не е този, който можем да
Коментари Харесай

Рууд Гулит ще има своя академия за играчи на... FIFA

Светът на видео игрите не е този, който можем да чакаме, че ще заинтригува отказал се футболист. Не е подобен обаче казусът с носителя на " Златната топка " Рууд Гулит.

Сега на 55 години, някогашният ментор на " Челси " и " Нюкасъл " прави невиждана досега стъпка към е-спортовете: мястото, където професионалните геймъри демонстрират своите качества във виртуалните пространства. В тези среди състезателите доста рядко надвишават възрастта от 25 години.

За доста хора е-спортовете може да бъдат възприети просто като място, където тинейджъри играят и рядко излизат. Това, несъмнено, несъмнено не е надалеч от истината, само че за Гулит нещата могат да се трансформират.

Холандският стрелец сътвори " Отбор Гулит " - първата напълно самостоятелна FIFA академия в този отрасъл. Бившият футболист не е само почитател на известната игра. Той желае да донесе смяната, като даде опция на трима тийнейдъри да бъдат обучавани от най-хубавите треньори в света, с цел да развият капацитета си.

Това се явява невиждана стъпка за някогашен професионален футболист, който даже действително не играе FIFA. Заинтересоваността на холандеца към играта датира от времето, когато е треньор на " Челси ". Тогава той е поканен да гледа цифровото международно състезание и да награди спечелилия.

В последните години основателите на играта демонстрират благосклонности към голаджията, като го трансформират в една от иконите: има един от най-високите рейтинги и е заключен за тези, които имат FIFA на компютър. Гулит е една от определените митове в известната виртуална футболна игра, а за този избор Рууд е прям:

" Бях изумен от това какъв брой е известна играта на всички места по света. Производителите ѝ ми желаеха позволение да ме включат в легендите, само че тогава не осъзнах какъв брой огромно нещо е това. Хората ми обясняваха какъв брой съм прочут в играта и какъв брой мъчно е да ме вземат като собствен играч. Когато обаче с очите си видях международното състезание, то тогава си дадох ясна сметка, че става въпрос за нещо огромно. "

След като пуска обявата в интернет, над 1500 играчи аплайват, а от тримата в тима на холандеца несъмнено бижуто е Дани Висер. Той е възпитаник и е едвам на 16 години, а играе FIFA от 8-годишен. В стотицата на международната ранклиста е, като е достигал и до 54-то място.

Гулит признава, че основаването на тим му оказва помощ и да се схваща по-добре със синовете си, които са на 16 и 18 години и също постоянно играят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР