Светът на криптовалутите е, може би най-динамичния свят, във финансовата

...
Светът на криптовалутите е, може би най-динамичния свят, във финансовата
Коментари Харесай

Кои криптовалути поевтиняха най-много от началото на годината?

Светът на криптовалутите е, може би най-динамичния свят, във финансовата общественост през последната една година. И до момента в който всички са чували за биткойна, " огромното шоу " бе и продължава да бъде - при другите не толкоз съществени и известни криптовалути, наричани алткойни.

Haй-пocĸъпнaлaтa ĸpиптoвaлyтa да вземем за пример, през миналата година, бе pипълът. Cтapтиpaл 2017-та, пpи нивa oт eдвa 6 цeнтa, рипълът нарастна над 200 пъти до края на декември... Тоест късметлиите вложили 1000 лв., при започване на годината и имали още по-големия шанс, да го продадат при равнища от 2 $, биха имали сега 200 000 лв.!

Bтopaтa нaй-пocĸъпнaлa, cpeд ocнoвнитe ĸpиптoвaлyти, през миналата година, бе лaйтĸoйнът. Toй зaпoчнa гoдинaтa пpи нивa oт oĸoлo 3 дoлapa, зa дa ce тъpгyвa пpи 257 дoлapa ĸъм ĸpaя нa гoдинaтa. Или пoвишeниe oт близo 86 пъти.

Дотук обаче, с положителните вести за крипто-маниаците. Тези, които се подадоха на алчността и започнаха да мечтаят за милиони, бяха съществено " попарени ". Защото началото на годината започва със сериозен срив при цифровите валути. И тези, които бяха най-сериозно наранени, несъмнено бяха, измежду цифровите валути, отбелязали максимален растеж.

Така да вземем за пример, рипълът се търгува към края на предходната седмица при равнище от 48 цента, или намаляване от близо 80% от края на годината и с близо 90% от върха си, при равнища от над 3 $.

Можем също по този начин да напомним, че рипълът моментно доближи до позицията втора най-голяма по пазарна капитализация криптовалути, изпреварвайки етериума. За съпоставяне, сега капитализацията на рипъла (19 милиарда долара), е близо на половина на тази на етериума (37.7 милиарда долара).

Лайткоънт коства " едвам " 117 $, или спад с над 50% от края на предходната година и над 70% от върха си. Етериумът, който нарастна над 80 пъти през миналата година, също означи съществено поевтиняване в цената си - от над 70%...

Малко по-добре се показва биткойнът. Той доближи връх при равнища над 19 000 $ в края на предходната година, а последно се търгуваше в края на предходната седмица (преди Великден), при равнища от 6 800 $, или намаляване от към 65%.

Общата пазарна капитализация на всички валути, все още е към 260 милиарда $, или на половина на същата в размер на 534 милиарда $ към края на предходната година.

Може би, ще Ви е забавно да погледнем към 10-те най-големи по пазарна капитализация, криптовалути сега, като данните могат и да Ви изненадат съществено...

И въпреки биткойнът да резервира статуса си на най-голяма криптовалута, пазарната му капитализация е малко под половината от общата такава на всички криптовалути.

Но даже и това е известно достижение за биткойна, поради на обстоятелството, че по време на пика на интереса към криптовалутите и в частност към алткойните, тежестта на биткойн се бе намалило до към 30%.

Според редица специалисти, в случай че сложните времена за криптовалутите продължат, то е изцяло допустимо да забележим по-нататъшно покачване на каузи на пазарната капитализация на биткойна от общата такава.

И противоположното, при повишаване на криптовалутите, алткойните още веднъж да изпреварват биткойна по растеж до края на годината, а тежестта на " краля на криптовалутите " още веднъж да стартира да се намалява. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР