Светът на футбола е пълен с изненади! Дори да сме

...
Светът на футбола е пълен с изненади! Дори да сме
Коментари Харесай

Африканският футболен 007: Друго име, други години, друга родина

Светът на футбола е цялостен с изненади! Дори да сме привикнали с обратите в срещите и непредвидените голмайстори, някои истории ни оставят без думи.

Като абсурда с нападателя на сръбския първенец " Цървена звезда " Гелор Канга. Според Футболната федерация на Демократична република Конго, 30-годишният футболист не носи това име, по-стар е с 5 години и даже не е роден в Габон, макар че има 47 мача за националния отбор.

Снимка: crvenazvezdafk.com

Канга, който в Европа игра освен за " Звезда ", а и за съветския " Ростов " и чешкия " Спарта ", в действителност бил роден в Демократична република Конго, в столицата Киншаса на 5 октомври 1985 година Истинското му име не е Гелор Канга Кану, а Киаку-Киаку Кианга. Според актуалната му картотека обаче той е с 5 години по-млад (1 септември 1990 г.) и е роден в Ойем, Габон.
View this post on Instagram

За какво му е на един футболист да трансформира самоличността си, като същински Агент 007?

Според африканските медии, когато той осъществил трансфер в габонския " Мангаспорт " през 2007 година, от управлението осъзнали, че нямат право на още един чужденец. За това го записали като локален. Сменяйки всичките му документи на база на подправен акт за раждане.

Gabon NT risks expulsion from AFCON 2021 for fielding ineligible player.

DR Congo reported Gabon to CAF and has proved beyond reasonable doubt that Gabon midfielder Guelor Kanga (30) is Congolese born named Kiaku-Kiaku Kianga born in 1985 (35) in Kinshasa, Congo.
— Micky Jnr (@MickyJnr__)

Канга обаче посочил забележителни качества на терена и стигнал до националния отбор на Габон. И там той траял да се изявява с новата си идентичност.

От Федерацията на Демократична република Конго разпространиха предходни картотеки на нападателя, като обявиха, че ще сезират ФИФА. Ако от Световната футболна централа одобряват, че Канга в действителност е Киаку-Киаку, то тимът на Габон е застрашен от изваждане от интернационалните шампионати поради имитация на документи.
View this post on Instagram

Самият футболист удостовери, че следствие по случая се води и чака решението на Африканската футболна централа.

Преди дни Канга стана първенец на Сърбия с " Цървена звезда ". Той е печелил още Купите на Русия (2014 г.) и Чехия (2020 г.)
View this post on Instagram
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР