Светът на борбата дочака “Битката на века”. В категория до

...
Светът на борбата дочака “Битката на века”. В категория до
Коментари Харесай

“Битката на века” е факт - тази вечер Аварския танк се изправя срещу Непобедимия колежанин

Светът на битката дочака “Битката на века”. В категория до 97 кг свободен жанр на международния шампионат в Париж двама от най-хубавите състезатели ще се изправят един против различен в най-чакания дуел в последните години. Абдулрашид Садулаев и Кайл Снайдер ще дефинират по-добрия в категория до 97 кг.

Двамата са едвам на по 21 години, само че към този момент се постановиха като най-хубавите свободняци в света. И двамата са олимпийски първенци от Рио, само че до момента руснакът се състезаваше в по-долната категория до 86 кг.

По пътя си към финала двамата не срещнаха особени проблеми и пометоха противниците си. Садулаев не даде и точка на съперниците си. В първия си дуел руснакът победи с 3:0 Рейнерис Салас от Куба. След това разруши с 13:0 Матеуш Филипчак от Полша и с 10:0 Елизбар Одикадзе от Грузия. На полуфинала Садулаев се оправи с Георги Кетойев от Армения с 2:0 точки.

Снайдер пък стартира напряко от осминафиналите, където опустоши с 10:0 Мамед Ибрагимов от Казахстан, а на четвъртфиналите със същия резултат Наоя Акагума от Япония. На полуфиналите американецът победи с 9:2 Асланбек Алборов от Азербайджан.

Садулаев, който носи прякора “Аварския танк” има на сметката си с изключение на златния орден от Рио още две международни и една европейска трофеи. В цялата си кариера Садулаев има една единствена загуба на тепиха. През 2013-а, когато е единствено на 17 години губи от Гамзат Османов от Азербайджан по време на шампионата “Мемориал Гайдар Алиев”. Така активът в кариерата на Садулаев е 79 победи и единствено едно проваляне.

Снайдер от своя страна е безспорен първенец в Щатите и по време на колежанската си кариера има 179 победи без нито една загуба. В Рио става най-младият първенец в битката за Съединени американски щати едвам на 20 години. Има и една международна купа - през 2015 в Лас Вегас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР