Светът, какъвто го познаваме си отива и това е видно

...
Светът, какъвто го познаваме си отива и това е видно
Коментари Харесай

Foreign Policy: Световната война е на един миг, САЩ може да не издържат

Светът, какъвто го познаваме си отива и това е видно за всички.

Локалните войни са факт на доста места по света, само че те са само предвестник за огромната война, която ще преобърне живота на всеки човек.

Русия, Иран и Китай следват свои геополитически ползи. Такива поръчки дават и други районни играчи, които желаят своя къс в смяната на картата на света. 

Съединените щати са на един момент от международна война, която могат да изгубят. Има съществени спорове, изискващи вниманието на Съединени американски щати в два от трите най-стратегически значими района в света.

Ако Китай реши да нападна Тайван, обстановката за Съединени американски щати може бързо да ескалира до световна война на три фронта - в Украйна, Израел и в Азиатско-тихоокеанския район, написа А. Уес Мичъл   Foreign Policy, съобщи Епицентър.

При подобен сюжет за Вашингтон ще бъде мъчно да отблъсне възможна офанзива в случай, че е зает да обезпечава военна помощ за Украйна и Израел.

Китайският флот към този момент превъзхожда флота на Съединени американски щати по брой кораби и всякога се усилва с количество, еквивалентно на целия френски флот (около 130 кораба, съгласно началника на щаба на френските ВМС), отбелязва изданието.

За съпоставяне, военноморските сили на Съединени американски щати възнамеряват разширение със 75 кораба през идващото десетилетие, написа в публикация на Foreign Policy.

Според материала непосредственият приоритет за Съединените щати би трябвало да бъде гарантирането, че Украйна, Израел и Тайван разполагат с нужните оръжия, с цел да се защитят в качеството им на доста значими играчи в тази обстановка.

Съединени американски щати и съдружниците им би трябвало в действителност незабавно да се активизират пред това, което заплашва да се трансформира в международната рецесия на нашето време, предизвестява изданието.

" Ситуацията е толкоз сериозна, че на Вашингтон може да се наложи да приложи Закона за отбранителното произвеждане и да стартира да преобразува част от цивилната промишленост за военни цели.

Дори тогава държавното управление на Съединени американски щати може да се наложи да предприеме драконовски ограничения, в това число пренасочване на материали, предопределени за потребителската стопанска система, разширение на индустриалния потенциал и преразглеждане на екологичните правила, които затрудняват производството на военни материали ", се споделя в публикацията.

Съединени американски щати към момента имат най-хубавата войска в света, само че...

Но откакто Русия се приготви за дълга война в Украйна и откакто се отвори втори фронт в Близкия изток, изкушението за бързо въоръжаващия се Китай да предприеме ход против Тайван е все по-голямо.

Пекин към този момент тества Вашингтон в Източна Азия, знаейки доста добре, че за Съединени американски щати ще бъде мъчно да се оправи с трета геополитическа рецесия. Ако в действителност там стартира война, Съединените щати ненадейно ще открият, че някои доста значими фактори работят против тях.

" Един от тези фактори е географията. Както стана ясно от последните две тактики за национална защита на Съединени американски щати и последната комисия за стратегическа позиция на Конгреса удостовери - днешната американска войска не е предопределена да води войни против двама огромни съперника по едно и също време. В случай на китайска офанзива против Тайван, на Съединените щати ще им бъде мъчно да отхвърлен офанзивата, като в същото време поддържат потока от военна помощ за Украйна и Израел ", се отбелязва в публикацията.

Коварната причина

Причината не е тъй като Съединените щати са в крах. А тъй като за разлика от Съединени американски щати, които би трябвало да бъдат мощни и на трите фронта, всеки от техните съперници – Китай, Русия и Иран – би трябвало да бъде мощен единствено в личния си район, с цел да реализира задачите си, заключава изданието.

Най-лошият сюжет е ескалираща война в минимум три отдалечени театри на бойно деяние - със едва разпръсната американска войска и зле екипирани съдружници, които в множеството случаи не са в положение да се защитят против огромните индустриални сили с нужните за дълъг спор увереност и запаси.

Воденето на тази борба ще изисква мащаб на национално единение, активизиране на запаси и подготвеност за жертви, каквито американците и техните съдружници не са виждали от генерации, предизвестяват от изданието. " Един световен спор би донесъл и други рискове. Двама от противниците на Съединени американски щати - Русия и Иран - са огромни производители на нефт.

Един неотдавнашен отчет откри, че продължителното затваряне на Ормузкия пролив на фона на по-широк спор в Близкия изток може да тласне цените на петрола над 100 $ за барел, което доста усилва инфлационния напън.

Китай е главен собственик на американски дълг и една продължителна ликвидация от страна на Пекин може да сложи в допълнение напрежение върху стопанската система. Може да се допусна, че американците ще се сблъскат с дефицит на всичко - от електроника до материали за жилищно строителство. "

Човешките жертви

Всичко изброено дотук обаче бледнее на фона на човешките загуби, които Съединените щати биха могли да понесат в световен спор, сигнализира изданието. " Голям брой американски военнослужещи евентуално ще умрат.

Някои от съперниците на Съединените щати имат стандартни и нуклеарни оръжия, които могат да доближат до американска територия; други могат да предизвикат терористични офанзиви в жанр " Хамас " на територията на Съединени американски щати, което относително елементарно може да се реализира поради положението на южната граница на Съединени американски щати, се показва в материала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР