Светът издържа най-горещата седмица, регистрирана някога между 3-10 юли тази

...
Светът издържа най-горещата седмица, регистрирана някога между 3-10 юли тази
Коментари Харесай

Светът преживява най-горещата седмица, но се очаква да има още температурни рекорди

Светът устоя най-горещата седмица, записана в миналото сред 3-10 юли тази година. И метеоролозите декларират, че следва още по-гореща вълна, пише  The Guardian.

Покачващите се равнища на въглероден диоксид в атмосферата и необикновената поява на мощни ветрове, които се носочват високо над Атлантическия океан, към този момент провокираха горещи талази в Тексас, Гърция, Испания, Италия и голям брой други страни. Издадени са червени метеорологични сигнали в цяла Европа; горски пожари бушуват в Хърватия, на адриатическото крайбрежие и в Навара в Испания; докато туристически дестинации като Акропола са затворени, защото температурите скочиха до четиридесетте градуса.

Земята не е преживявала нещо сходно от началото на инструменталните измервания на температурите на въздуха през 1850 година, разкри предходната седмица Световната метеорологична организация.  " Намираме се в неразучена територия и това е тревожна вест за планетата “, е декларирал проф. Кристофър Хюит, шеф на отдела за климатични услуги на СМО.

Тази позиция е подкрепена от Карстен Хаущайн, теоретичен помощник по атмосферна радиация в Лайпцигския университет.  " Шансовете са, че месец юли ще бъде най-горещият месец до момента... " до момента “, което значи от междуледниковия интервал, който е преди към 120 000 години. “

В допълнение към аргументите за актуалните рекордни горещи талази, възходящият Ел Ниньо в Тихия океан, чието наличие стартира да се усеща по целия свят.

Акрополът се затваря, с цел да се защитят туристите, до момента в който Гърция е изправена пред невиждана гореща вълна

" Типичният Ел Ниньо краткотрайно прибавя към 0,2C към междинната световна температура “.

" Това нарастване е по-малко от 1,2C, които сме виждали от изменението на климата след индустриалната гражданска война, само че добавено към това провокирано от индивида стопляне, нов световен температурен връх към момента е евентуално да бъде подложен преди края на идната година. “

В резултат на това доста учени предизвестяват, че тази или идната година международните температури може да преминат прага от 1,5C, избран от IPCC (Междуправителствената експертна група по климатичните промени) като горна граница за повишение на световното стопляне, което би предотвратило прекосяването на планетата през метеорологични повратни точки, които биха могли да донесат необратими промени в международните метеорологични модели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР