Светът гледа към Русия. Днес е ден на мълчание, както

...
Светът гледа към Русия. Днес е ден на мълчание, както
Коментари Харесай

Светът е вперил очи в Русия, днес е ден на мълчание

Светът гледа към Русия. Днес е ден на безмълвие, както назовават там деня за размисъл преди избори. В утрешния президентски избор в страната право на глас ще имат над 100 милиона съветски жители, които ще гласоподават на територия, която се простира в 11 часови пояса, оповестява Нова тв.

Осем са претендентите за президентския пост в страната. Ако завоюва, това ще е четвъртият мандат на 65-годишния Владимир Путин.
Наблюдателите назовават утрешния избор „ избори без интрига”. Сондажите сочат безапелационна преднина за Путин. Възможно е той даже да надскочи процентите, с които завоюва през 2012 година, когато победи със 63 на 100 от гласовете. Според последните изследвания поддръжката за настоящия президент е 69%.

Следван е от претендента на Комунистическата партия Павел Грудинин, който обаче събира гласовете на едвам 7 на 100 от гласоподавателите. Владимир Жириновски и Ксения Собчак- също кандидати за президентския пост, евентуално ще получат надлежно 5 и 2 % поддръжка.
Алексей Навални, който остана отвън изборната конкуренция, прикани за протест на изборите, който да делигитимира вота, до момента в който Кремъл се бори за висока изборна интензивност.

Изборите в Русия ще се случат в необикновен миг на мощно обтегнати връзки със Западния свят, след обвиняванията, че Москва стои зад офанзивата против някогашния разузнавач Сергей Скрипал и неговата щерка. Кремъл отхвърля виновност и бранителите на властта разясняват, че минимум Путин има интерес от подобен скандал в навечерието на вота. Според съперниците му обаче, всичко, което властта в Русия прави през последните месеци има единствено една цел- готовност на гласовете в изгода на настоящия президент.

Дни преди изборите Владимир Путин показа нови съветски високотехнологични оръжия и даже разгласи безпилотна задача до Марс през 2019 година.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР