Светът е в постоянно движение. Разкриват се нови хоризонти, раждат

...
Светът е в постоянно движение. Разкриват се нови хоризонти, раждат
Коментари Харесай

От Могилово до Нова Зеландия

Светът е в непрекъснато придвижване. Разкриват се нови хоризонти, раждат се нови фантазии, градят се нови проекти. Така е и във винопроизводството, по този начин е и в Мидалидаре. Тук хората не стопират да мечтаят, да преследват настойчиво задачите си и да се развиват, водени от нестихваща пристрастеност към виното. Историята на Мидалидаре е история на действието, коeто трансформира фантазиите в действителност.

Нашата фантазия ни води на другия завършек на света, в едно вълшебно място с прелестна природа и изключителни виновност – Нова Зеландия. се роди от желанието ни да опитаме нещо друго и предизвикателно, да усъвършенстваме уменията си, да придобием нови познания.

Нова Зеландия е логически избор за Мидалидаре по ред аргументи. През годините целият екип от винари е работил в Нова Зеландия и сме пренесли огромна част от опита си и в България. Имаме положителни знания за района, тероара и спецификите на винопроизводството там, както и доста контакти и другари. Голямо предизвикателство е провеждането на две акции годишно, защото гроздоберът в Нова Зеландия стартира с българската пролет. Макар и на другия завършек на света, открихме доста сходства с тероара на Могилово, вдъхновяваща природа и луксозни лозя. Пристрастията ни към Совиньон Блан водят право към Марлборо – международно приета област в производството на този вид. Винопроизводството в България към момента мъчно пробива път към меджународните пазари и вино от Нова Зеландия, създадено от български винари освен би обогатило портфолиото ни, само че ще спомогне за интернационалното разпространение и разпознаваемост  както на Мидалидаре, по този начин и на българското вино като цяло. И не на последно място, винопроизводството там е известно освен с извънредно качество и професионална работа, само че и с непрестанни нововъведения, разчупване на традициите и непрекъснато рационализиране на лозарските и винарските практики. Това познание е доста скъпо за нас, както и опцията да обменим опит с винарите от Нова Зеландия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР