Светът е пълен с най-различни хора и често около нас

...
Светът е пълен с най-различни хора и често около нас
Коментари Харесай

Как да „УМНОЖИМ ПО НУЛА“ отровните хора между нас

Светът е цялостен с най-различни хора и постоянно към нас има от всички – и положителни, и неприятни, и благи, и не чак толкоз доброжелателни. Ако към вас има някой, който не ви подхожда, изпива силата ви и ви носи отрицателни страсти, би трябвало да се предпазите от него. Ето няколко метода за това.

Запазете безмълвие – известно време. Не отговаряйте незабавно на изпратеното известие или на заложения въпрос. Изчакайте и обмислете добре думите, които ще кажете.

Определете време – в случай че ви следва среща с отровен човек, предупредете го за времето, което можете да му отделите. Задайте го тъкмо, измисляйки причина, заради която по-късно би трябвало да си вървите. Така ще покажете благовъзпитание и ще се измъкнете по-бързо и елементарно.

Ограничете известията – от тези хора в обществените си мрежи, както и позвъняванията от тях. Може просто да ги блокирате или изтриете, с цел да не виждате техните профили и да се ядосвате. Така ще се отървете от всяко увещание за тях.

Не създавайте огледален облик – в случай че токсичният човек ви залива с информация или просто не стопира да приказва, не ставайте като него. Така ще загубите равновесие, а това е последното, което желаете.

Превърнете се в слушател – когато просто слушате, мъчно ще се поддадете на операция. Освен това ще избегнете проблемите, в които индивидът желае да ви въвлече. Слушайте или най-малко се правете, че слушате, само че без да изживявате отрицателните страсти, които получавате насреща.

Приемете, че те няма да се трансформират – хората се трансформират мъчно и рядко, те сами би трябвало да решат да го създадат, а това не се случва постоянно. Ако към вас има токсичен човек, по-добре бягайте надалеч, тъй като той няма да се промени.

Използвайте дихателни техники – когато този човек ви ядоса или нагруби, не отвръщайте, а просто дишайте, с цел да се успокоите. Така ще си възвърнете салдото и контрола върху самия себе си. Не участвайте в неговата игра.

Игнорирайте – в случай че индивидът против вас има високо его, не стопира да приказва за себе си или просто не ви е прелестен, игнорирайте го, с цел да спре. Няма потребност да го нагрубявате и да падате на неговото равнище, просто не му обръщайте внимание.

Вие не отговаряте за непознатия живот – никога не се съгласявайте да поемете отговорност за нечии дейности или неточности. Всеки самичък е виновен за постъпките си. Не позволявайте на никого да ви вмени възприятие на виновност.

Съгласете се, а след това направете това, което сте си наумили – най-лесния метод да скъсите противен диалог и да се отървете от противен човек.

Доверете се на интуицията си – може би  усещате, че някой е отровен, въпреки че той към момента не се е показал като подобен. Не подценявайте интуицията си и бъдете деликатни към този човек.

Запазете нещичко и за себе си – не разкривайте изцяло същността си, страховете и вълненията си пред човек, който не познавате добре. Той може да употребява слабостите ви против вас, тъй че ги запазете за себе си.

Бъдете неутрални – нито отричайте, нито се съгласявайте с дадената обстановка. Бъдете неутрални, по този начин най-лесно ще се измъкнете от неловка обстановка.

Защитете се – отровните хора се стремят да откраднат непознатото благополучие, по тази причина защитете своето. Не приемайте отрицателни думи и дейности на индивида насреща, мислете положително. Не споделяйте щастието си, дръжте го в сърцето си. Не се поддавайте на провокации.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР