Светът е на ръба на глобален конфликт, ако Вашингтон иска

...
Светът е на ръба на глобален конфликт, ако Вашингтон иска
Коментари Харесай

Медведев: Русия има право да се защитава с всякакви оръжия, включително ядрени

Светът е на ръба на световен спор, в случай че Вашингтон желае провалянето на Москва. Русия ще се пази с всевъзможни средства, включително с нуклеарно оръжие, съобщи Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност (СБ) на Руската федерация и някогашен президент и министър председател на страната, представен от ТАСС.

" Очевидно е за всички рационални сили, че в случай че Съединени американски щати желаят провалянето на Русия, значи сме на ръба на световен спор. Ако Съединени американски щати желаят провалянето на Русия, тогава имаме право да се пазиме с всевъзможни оръжия, в това число нуклеарни, " написа той в своя канал в " Телеграм ".

Медведев напомни, че предходния ден беше оповестено посланието на съветския президент Владимир Путин до Федералното заседание, в което той, наред с други неща, обяви прекъсването на присъединяване на Русия в Договора за редуциране на стратегическите оръжия (СТАРТ)  " Закъсняло решение, чиято наложителност означих предходната година ", декларира зам.-председателят на Съвета по сигурността.

Според него това решение, провокирано от войната, оповестена на Русия от Съединени американски щати и други страни от НАТО, ще има голям отзив в света като цяло и във Вашингтон в частност.

" В края на краищата американският истаблишмънт до момента си мислеше нещо сходно: ще Ви съсипем на всички места и във всичко, ще доставяме великански количества оръжия на режима в Киев, ще работим за успеха над Русия, ще Ви ограничаваме и унищожаваме, само че стратегическата сигурност е обособен въпрос, " разказа обстановката Медведев. Според него САЩ не разглеждали този въпрос като част от общия подтекст на връзките сред Русия и Съединени американски щати, той бил " надали не свещена крава ".

Подобно мислене, продължи той, е " по-лошо от закононарушение - това е груба неточност " на Съединените щати. Грешката, " подбудена от тяхната mania grandiosa ", възприятието им за безотговорност и предимство, заключава Медведев.

Той цитира думите на Путин, че Русия е невероятно да бъде победена на бойното поле, и означи, че " точно с това е обвързвано прекъсването (засега) на СТАРТ ". Медведев прикани американските елити, " които са изгубили връзка с действителността, да се замислят какво са постигнали ". " Ще следим и реакцията на другите нуклеарни сили - членки на НАТО: Франция и Англия. Техните стратегически нуклеарни сили нормално не бяха включвани в салдото на нуклеарните бойни глави и носители при подготовката на споразуменията сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики, само че е извънредно време да го създадем ", заключи Медведев.

Това не е първото изказване, в което Дмитрий Медведев заплашва, че Русия може да употребява нуклеарно оръжие, само че е едно от най-острите. Припомняме, че едно от основанието за потребление на нуклеарни оръжия от Русия е " в случай че е застрашено самото битие на страната ", което е много неразбираема дефиниция и разрешава разнообразни тълкувания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР