Светът е на ръба на глобален конфликт, ако Вашингтон иска

...
Светът е на ръба на глобален конфликт, ако Вашингтон иска
Коментари Харесай

Медведев: Русия е готова да се защити с всякакви оръжия, включително ядрени

Светът е на ръба на световен спор, в случай че Вашингтон желае провалянето на Москва. Русия ще се пази с всевъзможни средства, в това число с нуклеарно оръжие, съобщи Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация.

„ Очевидно е за всички рационални сили, че в случай че Съединени американски щати желаят провалянето на Русия, значи сме на ръба на световен спор. Ако Съединени американски щати желаят провалянето на Русия, тогава имаме право да се пазиме с всевъзможни оръжия, в това число нуклеарни “, написа Медведев в своя канал в Telegram.

Медведев напомни, че предходния ден беше оповестено обръщение на съветския президент Владимир Путин до Федералното заседание, в което, наред с другото, се оповестява за преустановяване на присъединяване на Русия в Договора за редуциране на стратегическите оръжия (СТАРТ, СТАРТ-3).

„ Закъсняло решение, чиято наложителност означих предходната година “, съобщи зам.-председателят на Съвета по сигурността.

Според него това решение, провокирано от войната, оповестена на Русия от Съединени американски щати и други страни от НАТО, ще има голям отзив в света като цяло и във Вашингтон в частност.

„ В края на краищата американският истаблишмънт до момента си мислеше нещо сходно: ще ви осраем на всички места и във всичко, ще доставяме великански количества оръжия на режима в Киев, ще работим за успеха на Русия, ще ограничаваме и унищожаваме. вие, само че стратегическата сигурност е обособен въпрос. Тя не е обвързвана с общия подтекст на връзките сред Съединени американски щати и Русия. Това е съвсем свещена крава ", разказа обстановката Медведев.

Това умозаключение, продължи той, " по-лошо от закононарушение, е груба неточност на американците ". Грешката, " подбудена от тяхната mania grandiosa ", тяхното възприятие за предимство и безотговорност, счита зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Той цитира думите на Путин, че Русия е невероятно да се победи на бойното поле, и означи, че " точно с това е обвързвано прекъсването (засега) на СТАРТ-3 ".

„ Нека изостаналите елити в Съединени американски щати се замислят какво са постигнали ”.

Речта на американския президент Джо Байдън във Варшава беше „ проповед в обичайния за Америка месиански дух “, сподели още Дмитрий Медведев.

" Байдън се обърна към съветския народ пред навалица поляци. Всъщност той изнесе проповед в обичайния за Америка месиански звук ", написа още той в своя канал в Telegram.

" Изглеждаше непочтено и неуместно. Кой е този чудноват дядо, излъчващ с комплициран взор от Полша? Защо се обръща към хората от друга страна в миг, когато е цялостен с вътрешни проблеми? Защо би трябвало да се опасяваме да слушаме политик от враждебна страна, която излъчва ненавист Защо жителите на Русия би трябвало да имат вяра на водача на Съединените щати, отприщил най-вече войни през 20-ти и 21-ви век, само че ни укорява в настъпателност, да се доверят на човек, който управлява всичките си намаляване на интелектуалните благоприятни условия единствено с цел да се подсигурява, че Русия претърпява „ стратегическо проваляне ”?, ” разяснява Медведев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР