Светът е на прага на повратна точка, многополярността в него

...
Светът е на прага на повратна точка, многополярността в него
Коментари Харесай

Канцлерът Шолц: Путин унищожи европейската и международна архитектура на света

Светът е на прага на повратна точка, многополярността в него се ускорява, а Русия в тази обстановка се пробва да „ преначертае границите “ и да раздели света на сфери на въздействие, написа в публикация немският канцлер Олаф Шолц. за списание Foreign Affairs.

„ Трябва обаче да избягаме от изкушението да разделим света още веднъж на блокове. Това значи да се положат всички старания за основаване на нови партньорства, прагматично и без идеологически спънки. В днешния мощно взаимосвързан свят задачата за поощряване на мира, просперитета и човешката независимост изисква друг метод на мислене и разнообразни принадлежности “, написа канцлерът. С началото на войната в Украйна обаче, Путин " унищожи европейската и интернационалната архитектура на света, чието създаване лиши десетилетия ", сподели Шолц.

Шолц уточни, че след края на Студената война светът е навлязъл в интервал на разцвет и съдействие, когато е изглеждало, " че Русия ще стане сътрудник на Запада, а не съперник, какъвто беше Съветският съюз ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР