Светът е изправен пред повратна точка и трябва да засили

...
Светът е изправен пред повратна точка и трябва да засили
Коментари Харесай

Зеленски зове Запада да покаже, че не грубата сила управлява света

Светът е изправен пред повратна точка и би трябвало да ускори глобите против Русия като предизвестие към други страни, които обмислят потреблението на груба мощ. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение към Световния стопански конгрес в Давос, оповестява " Ройтерс ".

" Историята е в повратна точка... Това в действителност е моментът, в който се взема решение дали грубата мощ ще ръководи света ", акцентира той.

На Световния стопански конгрес, който ще продължи четири дни, участват към 2000 бизнес и стопански водачи, както и специалисти, като тази година Украйна е отпред на дневния ред.

Зеленски прикани страните да окажат по-голям напън върху Москва и настоя, че те имат опция да наложат още наказателни ограничения.

" Санкциите би трябвало да бъдат оптимални, тъй че Русия - и всеки различен евентуален агресор, който желае да води брутална война против съседа си - да е наясно с непосредствените последствия от своите дейности ", посочи президентът.

Той настоя за налагане на петролно ембарго, цялостно преустановяване на комерсиалните връзки с Русия, изцяло евакуиране на задграничния бизнес от страната и блокиране на всички съветски банки.

Санкциите би трябвало да основат казус, възпирайки всевъзможни други агресори през идващите десетилетия, уточни Зеленски и добави, че Русия е предизвикала упадъка си със личните си дейности.

Преименуването на " Руския дом " " е образец за тяхната промяна - това, което Русия направи със себе си - да се трансформира в страна на военнопрестъпници, и това, което носи на света - да подбужда други евентуални агресори да подхващат дейности ", уточни той.

Бившият " Руски дом " - базата на Москва в Давос през последните години, беше преименуван на " Руски дом за военни закононарушения " от украински художници, като в него сега са изложени фотографии на опустошенията, породени от войната в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР