Свещи в памет на загиналите в Израел след терористичната атака

...
Свещи в памет на загиналите в Израел след терористичната атака
Коментари Харесай

Солидарна София: Свещи в памет на жертвите в Израел

Свещи в памет на починалите в Израел след терористичната офанзива на " Хамас " бяха запалени пред Паметника на Спасението на българските евреи в София.

В началото беше непокътната минута безмълвие в памет на жертвите. След това прозвучаха химните на България и Държавата Израел, като и двата бяха изпяти от присъстващи хора. Пред Паметника на Спасението бяха оставени и цветя. Свещ възпламени и посланикът на Държавата Израел Йосеф Леви Сфари.
 
 жертви Израел свещи Българска телеграфна агенция

" Стотици израелски мъже, дами, деца и възрастни бяха избити от безчовечен същества - животни, зверове. Вчера нашият президент Херцог сподели, че това е бил най-ужасният ден за еврейския народ от Холокоста насам . Не можем да позволим това да се повтори, ще отвърнем ", съобщи посланикът на Израел Йосеф Леви Сфари.

" Но в този момент е и време за възпоменание и тъга. Настояваме нашите мъже и дами (отвлечени от Хамас - бел. ред.) да се върнат. Настояваме да се върне 85-годишната жена в инвалидна количка , животът ѝ стартира в Холокоста, а в този момент, на този стадий от живота си на 85-годишна възраст, тя още веднъж се озовава в ситуацията на пленник, този път в Газа. Настояваме те да се върнат! ", сподели още дипломат Сфари.

Еврейският народ е мощен и ще превъзмогне и това. Ние ще победим освен поради Държавата Израел и евреите, а тъй като против тероризма би трябвало тъкмо това - безмилостен отговор и безпощадна битка, съобщи Николай Гълъбов, ръководител на Федерацията на ционистите.

Бяха казани и молитва за мир и молитва за това отвлечените хора да се завърнат по домовете си.
 
 жертви Израел свещи Българска телеграфна агенция

Израелски боен чиновник разгласи по-рано, че броят на жертвите от изненадващата офанзива на " Хамас " в събота към този момент е над 1000 .

Бригаден военачалник Дан Голдфус разгласи през днешния ден обновените данни на брифинг. Това е най-смъртоносната офанзива в историята на еврейската страна, отбелязва АП. Това значи, че сегашната офанзива против Израел надвишава по размери всички останали модерни ислямистки набези по Запада като се изключи офанзивите от 11 септември 2001 година, показва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР