Свещениците от руската православна църква може да участват в Специалната

...
Свещениците от руската православна църква може да участват в Специалната
Коментари Харесай

Руската православна църква не дава на поповете да пипат оръжие, даже при мобилизация - Свят

Свещениците от съветската православна черква може да вземат участие в Специалната военна интервенция в Украйна само като духовници. Това заяви заместник-ръководителят на Синодалния отдел по въпросите на взаимоотношенията на църквата с обществото и медиите Вахтанг Кипшидзе, представен от Газета.ру.

Изявлението идва единствено ден, след да се бият в Украйна, като даже ги успокои, че гибелта на бойното поле, ще измие греховете, които са натрупали приживе.

В понеделник обаче Руската православна черква разгласи, че свещениците нямат право да хващат оръжие. Според Вахтанг Кипшидзе поповете могат да бъдат само „ доктори на душите “ на бойците. „ В смисъл, като какъв ще иде (духовникът, б. р.) на фронта? Свещениците служат в армията като военни свещеници.

Това е единствената опция за тях да вземат участие във военната интервенция “, изясни Кипшидзе.

Професорът от Московската духовна академия, лекар по богословие Алексей Осипов изясни, че възбраната за свещениците да допират оръжие за духовници се отнася в това число и за време на осъществяване на частична готовност за присъединяване в Специалната военна интервенция. „ Ако активизират някого, единствено като полкови свещеници, духовници и водачи. Но не и като военна работа, когато би трябвало да стреляш и да убиваш “, посочи професорът.

На напред във времето, отбелязва Осипов, свещениците могат да извършват просветителни и психически задания, наред с другите си отговорности.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР