Сведения за манипулирани резултати от изпити в медицински университет в

...
Сведения за манипулирани резултати от изпити в медицински университет в
Коментари Харесай

Медицински университет в Токио фалшифицира резултати, за да не приема жени

Сведения за манипулирани резултати от изпити в медицински университет в Токио провокираха вълна от неодобрение в обществените медии, заяви Би Би Си.

Целта на операцията е била да не се позволява огромен брой дами да учат в университета.

Най-големият вестник в Страната на изгряващото слънце „ Йомиури Шимбун “ писа, че токийският медицински университет е почнал да трансформира резултатите още през 2011 година, с цел да подсигури това по-малко от 30% от сполучливите претенденти да са дами.

От управлението на образователното заведение са декларирали, че ще проверяват обвиняванията за дискриминация.

Критиците на случката акцентират какъв брой подигравка има в нея, имайки поради, че се случва на фона на обещанието на премиера Шинзо Абе, че ще има от ден на ден дами, включени в работната мощ на страната.

Вестник „ Йомиури Шимбун “ цитира неназован източник, съгласно който има „ безмълвно съгласие “ в управлението да се понижи броят на дамите, които влизат да учат медицина, поради опасението, че огромна част от тях по-късно няма да практикуват.

„ Много от приключилите дами по този начин и не стартират да практикуват медицина, а вместо това раждат деца и се отдават на развъждането им “, разказал неназованият източник.

През 2010 година, преди времето, когато се допуска, че мярката за понижаване е била стартирана, дамите, учещи медицина, са били към 40%.

Вестникът акцентира, че тази година, след приема, единствено 30 дами са признати, на фона на 141 мъже.

Исторически видяно в Япония присъединяване на дами в работната мощ и най-много в експертни специалности е ниско. Според проучвания едвам 12,4% от законодателите, управителните държавни фрагменти и мениджърите в страната са дами.

И на първо място това токийският медицински университет беше разследван за скандал, в който е забъркан почитан чиновник на просветителното министерство.

Предполага се, че Футоши Сано е получил рушвет от управлението на образователното заведение под формата на заричане синът му да получи повече точки на входния изпит в университета. В подмяна Сано е трябвало да обезпечи достъп на образователното заведение до финансов грант.

Футоши Сано, който беше задържан предишния месец, отхвърли всички обвинявания.

Според мнозина точно следствието на абсурда, обвързван с него, е довело до разкритията по случаите на дискриминация против дамите, кандидатстващи в университета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР