SVAY CHOK, Камбоджа (AP) — Камбоджа и Китай започват 15-дневни

...
SVAY CHOK, Камбоджа (AP) — Камбоджа и Китай започват 15-дневни
Коментари Харесай

Китай и Камбоджа започват 15-дневни военни учения, докато нарастват въпросите за влиянието на Пекин

SVAY CHOK, Камбоджа (AP) — Камбоджа и Китай стартират 15-дневни военни учения в четвъртък, до момента в който нарастват въпросите за възходящото въздействие на Пекин в Югоизтока Азиатска нация.

Около 1315 камбоджански военни и 760 китайци вземат участие в постоянните наземни и морски маневри „ Златен змей “, в това число три китайски и 11 камбоджански кораба.

Когато първият стадий от ученията стартира в камбоджанска военна база с гориста и планинска подготвителна зона на към 90 километра (55 мили) северозападно от Пном Пен, главнокомандващият на камбоджанската войска ген. Вонг Писен благодари Китай за даването на ново съоръжение и помощта за модернизиране на военни уреди, в това число военноморската база Ream.

Съединените щати и други се тормозят, че присъединяване на Китай в построяването на нов пристан в базата Ream може да докара до превръщането й в нов аванпост за китайския флот на стратегически значимо място в Тайландския залив. Когато започнаха ученията Golden Dragon, два китайски во...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР