Сватби в Стария град“ са най-новото изкушение, което очаква гостите

...
Сватби в Стария град“ са най-новото изкушение, което очаква гостите
Коментари Харесай

Вълнуващи изненади очакват младоженците, ако си кажат Да в Стария град

" Сватби в Стария град “ са най-новото прелъщение, което чака гостите на тазгодишните " Празници на Стария град “.  За всички младоженци, решили да скрепят любовта си и да кажат заветното " Да " тъкмо в Старинен Пловдив, и то по време на седмицата, в която се организират Празниците са планувани доста вълнуващи изненади, похвали и дарове.

Празниците на Стария град стартират историята си през 2012 година като еднодневно събитие, без бюджет, само че с доста позитивна страст, хъс, обич, съидейници, с поддръжка от страна на другари и от медиите в града под тепетата, спомнят си уредниците от ОИ " Старинен Пловдив “.

С годините,  броят на деянията се усили и през днешния ден, Празниците не престават цяла седмица, а събитията и методът по който се случват, от подготовката до реализацията изпълват със смисъл мотото, с което Пловдив завоюва купата " Европейска столица на културата през 2019 година - ЗАЕДНО.

" Това не е просто дума, а философия “ уверени са уредниците и допълват, че постоянно след приключването на този формат се раждат нови взаимоотношения и партньорства, предизвикат се нови хрумвания и се зараждат другарства. А това е същински " вдъхновяващо “, каквото беше мотото на Празниците през миналата година.  През 2018 година Празниците на Стария град (17-23 септември) ще преминат под мотото " По трихълмието на времето ".  За следващ път  екипът от " Старинен Пловдив " ще въодушеви и предизвика пловдивчани и гостите на града  да се допрян или да преоткрият магията  на Стария град.

Празниците не престават цяла седмица и са отворени за всички, които желаят да почерпят от неповторимата атмосфера. В програмата са включени доста и разнородни събития, които ще се нареждат на разнообразни местоположения. Събитийният маратон е за хора от всички възрасти и ползи.

Един от новите моменти през 2018 година е концепцията на Общински институт " Старинен Пловдив " в партньорство с Оперативна програма " Радостни обреди " да изненадат със специфичен комплимент младите двойки, избрали да споделят хубостта на сватбения си ден  в някоя от емблематичните къщи -  знаци на Пловдив в Стария град. Младоженците и техните посетители ще могат да се потопят в неповторимата атмосфера на определеното от тях място за изнесен обред - Площада до изложба " Златю Бояджиев " или двора на къща " Бирдас ". И с цел да трансфорат този толкоз специфичен ден в запаметяваща се приказка, младоженците получат безплатно  прилагане на определен от тях обект, стопанисван от ОИ " Старинен Пловдив ",  за  специална сватбена фотосесия.

Тази и още доста изненади чакат гостите на " Празниците на Стария град "   (17-23 септември). Богатата стратегия ще предложи за всеки по нещо – изложения, атракциони, концерти, конференции, несъмнено запаметяващ се откриващ концерт-изненада на Античния спектакъл с вход свободен за пловдивчани и гостите на града, проява на занаяти, стратегия за деца и доста, доста други. Събитието се финансира от Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2018 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР