Сватбата на британския принц Хари и американската актриса Мегън Маркъл

...
Сватбата на британския принц Хари и американската актриса Мегън Маркъл
Коментари Харесай

Китайците нехаят за предстоящата сватба на принц Хари


Сватбата на английския принц Хари и американската актриса Мегън Маркъл през май следващата година евентуално ще бъде светско събитие на 2018, а почналата подготовка е измежду водещите вести по света, само че не и в Китай.

Преобладаващата част от китайците знаят повече за Хари Потър в сравнение с за принц Хари и новината за годежа му не провокира раздвижване в страната.

Репортер на Агенция Франс Прес ревизира по какъв начин възприемат новините към принц Хари жителите на китайския мегаполис Шанхай. Цветна фотография на принца и годеницата му беше показвана на минувачи, с цел да се разбере разпознават ли ги.

От 10 запитани шанхайци, единствено трима съумяха да разпознаят младия британец, който е измежду 10-те най-известни живи мъже, а никой не знаеше коя е младата дама.

„ Президент е нали? Президентът и жена му?, попита Ю Джие – собственичка на бижутериен магазин.

Други двама интервюирани взеха решение, че това е кореспондент на Агенция Франс Прес. „ Поздравления, поздравления, поздравления ”, възкликна продавачът на софтуерни артикули Фан Чен и стисна ръката на представителя на Агенция Франс Прес, преди да разбере грешката си.

Имаше и подобен, който сподели, че познава единствено един член на английското кралско семейство и това е Дейвид Бекъм.

Щастливите изключения бяха малко. „ О, знаем. Трябва да е принц Хари. Той е благоприятен ”, реагираха Гу Джъджюн – служителка в хотел, и приятелката и учителка Хуан Йе.

„ Тя е американска актриса. Не й зная името, скърбя. Много си подхождат, вижте по какъв начин се усмихват ”, разясниха двете дами.

Държавните медии в Китай бяха малко по-развълнувани, а британската емисия на осведомителната организация Синхуа разгласява известие от 9 параграфа откакто в понеделник беше обявена новината, че 33-годишният принц и 36-годишната Маркъл са се сгодили.

Същия ден, до момента в който западният свят полудя по тематиката, Синхуа разгласява три пъти по-дълга публикация за апелите на китайският президент Си Дзинпин за възстановяване положението на тоалетните в страната.

Братът на Хари принц Уилям е малко по-добре прочут в Китай, само че основно около брачната половинка си Кейт и тъй като оплешивява.

Всъщност, имаше прочут спор онлайн дали Хари ще остане без коса като по-големия си брат или ще има по-голям шанс като татко си принц Чарлз.

„ Традиция ли е оплешивяването в кралското семейство? ”, попита консуматор на Уейбо – китайския аналог на Туитър.

„ Желая им всичко най-хубаво, единствено малко се безпокоя за косата на принца ”, разкри терзанията си различен китаец. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР