Свастика е била нарисувана с лилаво мастило върху прозорец на

...
Свастика е била нарисувана с лилаво мастило върху прозорец на
Коментари Харесай

Нарисуваха свастика върху прозорец на посолството на САЩ в София

Свастика е била нарисувана с лилаво мастило върху прозорец на посолството на Съединени американски щати в София. Тя е открита на 28 януари, ден след Международния ден в памет на жертвите на Холокоста.

Изображението е провокирало безпокойствие в Държавния департамент на Съединени американски щати по отношение на антисемитизма.

Според източници на уеб страницата Axios свастиката е открита в охраняемата част на посолството, т.е. „ художникът “, който я е нарисувал е имал достъп до този бранш от посолството.

"Департаментът приема този въпрос извънредно съществено. Осъждаме всевъзможни случаи на ненавист или пристрастия на работното място, какъвто наподобява е този случай. Това е неприветлив знак на всичко това, против което, ние като ведомство, се противопоставяме който символизира всичко, против което ние като департамент се противопоставяме. Ангажирани сме да създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че Държавният департамент, в това число нашите постове в чужбина, ще останат приветливо, приобщаващо и свободно от предубеждения работно място ", съобщи представителят на Държавния департамент Нед Прайс.

По случая се води следствие.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР