Свастика е била изрисувана с лилаво мастило върху щора на

...
Свастика е била изрисувана с лилаво мастило върху щора на
Коментари Харесай

Търсят кой е нарисувал свастика в охраняемата част на посолството на САЩ в София

Свастика е била изрисувана с лилаво мастило върху щора на прозорец в посолството на Съединени американски щати в София, заяви американският уебсайт.

Тя е открита на 28 януари, 24 часа след Международния ден в памет на жертвите на Холокоста. Свастиката е била върху щората на прозорец в охраняемата част на задачата, което е провокирало съществено терзание в Държавния департамент, защото " художникът " има достъп до този бранш от посолството.

" Държавният департамент приема този въпрос извънредно съществено. Категорично осъждаме всевъзможни случаи на ненавист или пристрастия на работното място, какъвто наподобява е този случай. Това е непоносим знак на всичко това, против което ние, като ведомство, се противопоставяме. Ангажирани сме да създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че Държавният департамент и задачите ни в чужбина ще останат приветливи, приобщаващи и безпристрастни работни места ", съобщи представителят Нед Прайс.

По случая, за който не бе обявено нищо публично на страницата на американската задача в българската столица, се води следствие.

През юли м.г. в асансьор в постройката на Държавния департамент бе открита надраскана свастика. Тогава изказване направи и американският президент Джо Байдън.

" Нека да бъде явен - антисемитизмът няма място в Държавния департамент, в моята администрация и на никое място по света. От нас зависи да не осигуряваме място за омразата и да се противопоставяме на фанатизма ", безапелационен бе Байдън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР