Свързваме Великобритания с лошото време, чаят в 17:00 ч., пословичната

...
Свързваме Великобритания с лошото време, чаят в 17:00 ч., пословичната
Коментари Харесай

10 интригуващи факта за британското кралско семейство

Свързваме Англия с неприятното време, чаят в 17:00 ч., пословичната акуратност, Гринуичкия меридиан и… английското кралско семейство.

Почти всекидневно изпълващи страниците на начин на живот списанията, вестниците и обществените медии по света, наследниците на короната постоянно провокират интерес с наличието и дейностите си.

Последното грандиозно събитие беше сватбата на принц Хари и американската актриса Меган Маркъл, като отзивите дълго време отекваха в онлайн пространството.

A post shared by The British Royal Family (@the_mountbatten_windsors)

Между 2 и 5 юни се организираха четиридневните тържества по случай платинения празник на кралица Елизабет II – поредност от празненства, паради и публични празници, планувани да отбележат 70-годишнината от възкачването ѝ на престола.

Милиони хора от цяла Англия и света се причислиха към празненствата в чест на 96-годишната кралица, която е най-дълго ръководещия монарх в английската история.

A post shared by ELIZABETH ll R (@thebritishroyalfamily____)

Коронацията на Елизабет II се е състояла на 2 юни 1953 година Тя става кралица след гибелта на татко си Джордж VI на 6 февруари 1952 година По това време, до момента в който е в Африка със брачна половинка си принц Филип, младата 25-годишна принцеса научава, че е наследила престола. Новината ѝ оповестява брачният партньор ѝ, който през идващите няколко десетилетия е и нейната най-голяма опора.

Според протокола, засягащ кралските особи на Англия, има няколко правила, които всеки от тях би трябвало да съблюдава: дамите са длъжни да поставят лак за нокти с безпристрастен цвят и чорапогащник, като нямат право да обличат мини поли, а момчетата да носят дълги панталони до 8-годишна възраст.

A post shared by The British Royal Family (@british_._royal._.family)

Мнозина допускат, че английското кралско семейство живее само с пари, предоставени им от страната. Всъщност те имат няколко разнообразни форми на приходи, най-вече идващи от недвижими парцели. Херцогство Ланкастър е частно имение, благосъстоятелност на кралицата. Имотът се състои от разнообразни видове парцели, в това число селскостопански, жилищни и търговски.

Кралското родословие датира от генерации, което значи, че някои от тях имат далечни родствени връзки, в това число Елизабет II и принц Филип. Двамата са трети братовчеди – кралица Виктория и принц Алберт са техните пра-прабаба и дядо, които са били първи братовчеди и са се оженили през 1840 година

Членовете на фамилията би трябвало да са готови за всевъзможни събития при пътешестване, в това число непредвидена гибел. Те постоянно носят черно облекло, когато са в чужбина, при положение на покруса.

A post shared by Catherine Elizabeth Middleton (@katemiddletonphoto)

Всяка година по празниците аристократичното семейство изпраща 800 коледни картички. Следвайки немската традиция те отварят подаръците си, до момента в който пият чай на Бъдни вечер.

На кралските особи не им е разрешено да се хранят с морски блага, когато пътуват, защото има огромна възможност да се провокира хранително натравяне.

A post shared by The British Royal Family (@the_mountbatten_windsors)

За мнозина персоналният живот на английското кралско семейство е източник на интриги и обаяние. Въпреки че медиите непрекъснато приказват за тях, има няколко необикновени обстоятелството, които не всеки знае за обособените му членове. Предлагаме ви да прочетете повече в идващите редове.

1. Кралицата

A post shared by Queen Elizabeth II (@queenelizabethii_)

Нейно Кралско Величество кралица Елизабет II е родена на 21 април 1926 година, само че чества рождения си ден два пъти в годината. Празникът се отбелязва публично през втората събота на юни, когато има церемониал, прочут като Trooping the Color. На него повече от 260 години над 1400 бойци, 200 коня и 400 музиканти се събират за формалното честване на рождения ден на суверена. Според BBC тази традиция стартира с крал Джордж II през 1748 година

Кралицата няма лична шофьорска брошура или паспорт, макар че е карала доста пъти и е пътувала до над 100 страни. Тя има документи, издадени на нейно име, само че не е належащо да ги употребява, защото е приета за монарх.

Никога не е сама на обществено място, изключително по време на пътешестване. Обикновено пътува със своя кралски доктор и още 34 души, в това число коафьор, телохранители и чиновници на пресата.

Може да е изненадващо, че един от най-дълго ръководещите монарси в историята заплаща отговорностите си, само че Елизабет II си е сложила за цел да заплаща налози като всеки различен. Въпреки че не се изисква от нея, тя го прави на доброволни начала от 1992 година

A post shared by

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР